Un deputat PSD critică declarațiile lui Viktor Orban de la Tușnad. Universitatea de Vară să redevină ce a fost gândită iniţial sau să se închidă!

Un deputat PSD critică declarațiile lui Viktor Orban de la Tușnad. Universitatea de Vară să redevină ce a fost gândită iniţial sau să se închidă!
Foto: Facebook Silviu Macovei

Deputatul PSD Silviu Macovei susţine că Universitatea de Vară de la Tuşnad a ajuns o rampă de lansare pentru atacuri la adresa SUA şi Uniunii Europene din partea oficialilor din Ungaria şi consideră că organizatorii manifestării ar trebui să ceară scuze României pentru astfel de derapaje.

Silviu Macovei a scris sâmbătă pe Facebook că Universitatea de Vară de la Tuşnad a fost gândită iniţial ca un spaţiu comun de armonizare între români şi maghiari, dar că în ultimii zece ani, prezenţa românească s-a redus tot mai mult.

ADVERTISING

"Am ajuns ca acest eveniment să ajungă o rampă de lansare a unor atacuri contra SUA şi UE din partea guvernanţilor din Ungaria. Este inadmisibil şi condamnabil acest lucru, iar organizatorii ar trebui să ceară scuze României pentru că au permis aceste derapaje de care ţara noastră se dezice ferm. Ar trebui ca această ediţie a Universităţii de vară de la Tuşnad să fie ultima în care se mai petrec astfel de provocări de pe teritoriul ţării noastre", a afirmat deputatul PSD, Silviu Macovei.

El adaugă că declaraţiile premierului Ungariei Viktor Orban făcute în ţara noastră afectează imaginea României în Europa.

ADVERTISING

"Acest lucru trebuie să înceteze, iar Universitatea de vară de la Tuşnad să redevină la ce a fost gândită iniţial sau să se închidă definitiv!", susţine deputatul social-democrat, Silviu Macovei.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus sâmbătă la Tuşnad că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇