Viktor Orban în România: Ovaționat minute întregi pe stadion, cină cu Kelemen Hunor (Galerie foto)

Viktor Orban în România: Ovaționat minute întregi pe stadion, cină cu Kelemen Hunor (Galerie foto)
Foto: Facebook Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se află în aceste zile în România, unde participă la evenimente sportive, recreative, dar și politice.

Joi, Orban a fost spectator la meciul dintre Sepsi și Olimpija Ljubljana, pe stadionul din Sfântul Gheorghe, ocazie cu care a făcut și o baie de mulțime.

Vineri, Viktor Orban a postat mai multe imagini de pe stadion pe pagina sa de Facebook, însoțite de mesajul „E minunat să fim din nou împreună”.

Orban-stadion-oameni

Oamenii i-au strâns mâna, au făcut fotografii şi i-au scandat numele, relatează Brasov.net, iar în timpul meciului a fost aplaudat minute întregi de spectatorii care se aflau pe stadion.

Orban-ovationat-stadion

Aproximativ 8.000 de persoane au urmărit meciul din tribunele stadionuluidin Sfântu Ghorghe, unde premierul ungar a fost însoţit de italianul Marco Rossi, selecţionerul echipei naţionale a Ungariei. Sepsi a reuşit să câştige prima manşă a întâlnirii cu Olimpija Ljubljana, cu scorul de 3-1.

Orban-semneaza-suporter

Vineri, premierul ungar ia cina cu preşedintele UDMR la Băile Tușnad, unde cei doi participă la Universitatea de Vară "Tusvanyos".

Kelemen Hunor a declarat presei că nu are nişte teme concrete de discuţie cu premierul Ungariei, precizând că, probabil, vor aborda subiecte legate de politică.

"Nu există teme (de discuţie - n.r.), probabil despre politică vom vorbi pentru că aşa se întâmplă de fiecare dată, la masă şi cam asta pot să vă spun. Ne-am întâlnit şi aseară, la Sfântu Gheorghe, la meciul de fotbal şi e şi normal când el este la noi să ne vedem sau să ne vedem la el, când mă duc acolo. Deci, nu e o noutate, nu e nimic deosebit, exact aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori, se va întâmpla şi azi", a afirmat vicepremierul României, citat de Agerpres.

Întrebat când va avea loc o întâlnire între premierul României şi cel al Ungariei şi dacă va face o invitaţie în acest sens, Kelemen Hunor a spus că Nicolae Ciucă trebuie să facă această invitaţie.

ADVERTISING

"Cred că în acest moment există un dialog interguvernamental, lucrurile s-au schimbat mult într-un an şi jumătate. (...) În rest, ei când se vor întâlni, când vor discuta şi ce teme nu este treaba mea, nu pot să răspund în locul lor. Probabil că va veni şi momentul când va avea loc o astfel de întâlnire, în acest moment dialogul între ministere şi guvernele celor două ţări este în desfăşurare. A fost şi preşedintele Ungariei la Bucureşti, probabil că va mai veni în vizită în perioada următoare şi văd că şi la acel nivel de şef de stat, de preşedinte de ţară, lucrurile s-au schimbat. Şi din acest punct de vedere sunt optimist. Dar recunosc că trebuie să depui un efort în fiecare zi pentru a îmbunătăţi această relaţie şi asta vreau să fac în continuare", a arătat Kelemen Hunor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este pentru prima dată în ultimii ani când Kelemen Hunor participă la o dezbatere publică la "Tusvanyos", prezenţa sa la Universitatea de Vară rezumându-se, în anii trecuţi, la întâlnirea privată cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

Întrebat ce s-a schimbat faţă de ediţiile precedente şi de ce a decis să ia parte la un program public, acesta a spus: "Se schimbă lumea, mă schimb şi eu".

Sâmbătă, Viktor Orban va ţine sâmbătă tradiţionalul său discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, temele abordate pornind de la motto-ul din acest an al evenimentului care este "Van, ami örök", despre care organizatorii spun că se traduce "Există ceva ce e etern" sau "Unele lucruri sunt eterne".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇