Incident în timpul discursului lui Viktor Orban la Băile Tuşnad (Foto)

Incident în timpul discursului lui Viktor Orban la Băile Tuşnad (Foto)

Un bărbat a afişat un banner cu mesajul „Transilvania, pământ românesc!”, sâmbătă, în timpul discursului premierului ungar Viktor Orban, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.

Mesajul complet era „Ceva este etern. Transilvania, pământ românesc!”, aluzie la motto-ul „Tusvanyos, etern!” sub care se desfăşoară în acest an lucrările Universităţii de Vară Balvanyos, de la Băile Tuşnad.

Bărbatul care a afişat mesajul a fost întâmpinat cu strigăte de dezaprobare de către participanţi, care au încercat să acopere bannerul.

Ulterior, cel care a afişat mesajul a fost scos din mulţime şi îndepărtat din zona în care are loc evenimentul. În tot acest timp, Orban a privit cu dezgust și dezaprobare spre întreaga scenă.

cearta-banner-tusnad
Foto: Inquam Photos/Laszlo Beliczay

După cum se poate vedea în imagini, la eveniment participă mulți fani ai premierului ungar. Femeia din imagine îl consideră, conform tricoului, chiar liderul Europei.

fani-viktor-orban-tusnad
Foto: Inquam Photos/Laszlo Beliczay

Bărbatul care a afişat bannerul este Mihai Târnoveanu, preşedinte al asociaţiei Calea Neamului. Pe site-ul său acesta posta în mai un material intitulat „Mă defineşte naţionalismul, nu mă alătur conservatorilor care aclamă Ungaria şi politica lui Viktor Orban”.

ADVERTISING

Asociaţia sa a fost implicată în incidentele din 2019, de la Cimitirul eroilor de la Valea Uzului. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇