Eduard Novak: "România trebuie să urmeze exemplul Ungariei"

Eduard Novak: "România trebuie să urmeze exemplul Ungariei"

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, consideră că România trebuie să urmeze modelul Ungariei pentru a avea rezultatele de altădată.

Prezent la Universitatea de Vară Bálványos de la Băile Tușnad, Novak s-a mândrit apoi cu regula controversată prin care 40 la sută din sportivii unei echipe să fie români.

"Nu e o rușine să înveți de la alte țări. Ungaria a avut o strategie, o direcție… România avea înainte un sistem bun, dar totul s-a stricat, iar acum încercăm să contruim din temelii pentru a fi din nou eficienți. Exemplul maghiar este foarte bun", a spus Eduard Novak, potrivit Nemzeti Sport.

ADVERTISING

"Timp de 30 de ani, nimeni nu a condus sportul românesc, fiecare a făcut ce a vrut. Avem nevoie de un lider carismatic acum. De exemplu, tocmai am adoptat o lege prin care 40 la sută din sportivii unei echipe să fie români. Mulți ne atacă pentru asta, deși aici nu se pune problema discriminării, ne interesează dezvoltarea sportului românesc", a adăugat acesta.

Mulțumesc ziarului Nemzeti Sport pentru invitația de a participa astăzi, la Tusványos, la o discuție organizată la Universitatea de vară cu Ádám Schmidt, secretarul de stat pentru sport al Ungariei. Mă bucur foarte mult pentru numirea sa și am convingerea că vom coopera foarte bine. Am discutat despre strategiile în sport ale celor două țări și despre planurile de colaborare, mai ales în ceea ce privește acele ramuri de sport în care ne putem întări și susține reciproc.

Eduard Novak
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eduard Novak ocupă funcția de ministrul Tineretului și Sportului din 2020.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇