UDMR nu va semna moțiunea de cenzură a PSD

UDMR nu va semna moțiunea de cenzură a PSD

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, anunță că formațiunea sa nu va semna moțiunea de cenzură anunțată de PSD.

Totodată, el a precizat că UDMR va decide în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură, cum va vota.

”Noi am anunțat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moțiunea de cenzură care se preconiza a fi inițiată de către PSD și vom decide, așa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură (…).

ADVERTISING

Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situație este țara și ce este mai eficient pentru țară”, a declarat Cseke Attila, joi, la RFI România.

Liderul senatorilor UDMR mai spune că, deși formațiunea sa are și critici la adresa Guvernului Orban, nu își dorește o soluție care să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție în cazul epidemiei.

ADVERTISING

”Mulți nu știu ce se va întâmpla în septembrie, în ce sens va evolua criza pandemică. În nici un caz, UDMR nu își dorește să existe o soluție care eventual să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție. Evident că sunt și critici și am formulat și noi critici, nu puține, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului”, a subliniat Cseke Attila.

PSD depune moțiunea de cenzură luni

Moțiunea de cenzură va fi depusă luni, au anunțat miercuri Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, și Marcel Ciolacu, șeful partidului.

ADVERTISING

Cei doi au infirmat astfel informațiile apărute în presă marți, potrivit cărora depunerea moțiunii urma să fie amânată.

”Nu s-a schimbat cu nimic decizia pe care am anunțat-o, că depunem moțiunea la mijlocul lunii august. Nu există nicio decizie care să schimbe această hotărâre a PSD, deci probabil că cel târziu luni vom prezenta această moțiune în Parlament”, a spus Romașcanu la Antena3.

”Am văzut tot felul de știri cum că s-ar anula, cum că s-ar amâna, nu este cazul. Acest guvern trebuie să plece și trebuie să plece repede, pentru că răul făcut este deja prea mare”, a adăugat el.

La rândul său, liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat că moțiunea de cenzură va fi depusă luni.

”PSD va depune moțiunea de cenzură pe 17 august, considerăm că e timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia”, a declarat, în Parlament, Marcel Ciolacu.

Citește și:

Aici găsești cele mai tari exclusivități SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇