Iohannis acuză PSD că face un joc ordinar: Mai e puțin până la alegeri, pentru ce să depui moțiune de cenzură?

Iohannis acuză PSD că face un joc ordinar: Mai e puțin până la alegeri, pentru ce să depui moțiune de cenzură?

Președintele Klaus Iohannis, a spus, miercuri, după ce PSD a anunțat că va depune, în 17 august, moțiune de cenzură, că social democrații fac „un joc populist ordinar”, având „o pasiune” în depunerea de moțiuni de cenzură.

„Atunci când a fost înlăturat Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a știut că avem un guvern minoritar, care trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegeri parlamentare. Dacă la începuit toată lumea a înțeles că cineva trebuie sa guverneze, la scurt timp PSD a făcut o pasiune din a depune moțiuni de cenzură. Este o măsură electoralistă, fără rost. Mai este puțin până la alegeri, pentru ce să depui moțiune de cenzură? (…) Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea”, a spus, miercuri, într-o conferință de presă, Klaus Iohannis.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Conform șefului statului, „această moțiune este neavenită politic”.

„Dacă trece sau nu vom ști atunci când se votează. Nu sunt dispus să intru într-un joc populsit ordinar, care vrea să arate că PSD are mulți parlamentari. PSD nu a venit cu soluții, ci cu texte populiste. Încearcă să dărâme Guvernul, nu au nicio soluție, sunt ahtați după putere. Ei suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare”, a adăugat președintele.

PSD depune moțiunea de cenzură luni. Ciolacu: E timpul să plecați acasă sau la pușcărie

Pe 17 august Partidul Social Democrat va depune moțiunea de cenzură, a anunțat, miercuri, liderul interimar al formațiunii, Marcel Ciolacu.

„S-a umplut paharul! PSD nu va permite ca România să se scunfunde în incompetența și hoția patronată de Guvernul pe care îl conduceți! Pe 17 august Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură. Considerăm că e timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia”, a declarat Marcel Ciolacu.

El l-a acuzat pe Ludovic Orban că nu a gestionat eficient pandemia de COVID-19, că a „sifonat banii publici pentru interesele PNL”, dar și că nu a pregătit deschiderea anului școlar.

Firea anunță moțiunea de cenzură la sfârșitul lui august și un premier PSD de nerefuzat la toamnă