Firea anunță moțiunea de cenzură la sfârșitul lui august și un premier PSD de nerefuzat la toamnă

Firea anunță moțiunea de cenzură la sfârșitul lui august și un premier PSD de nerefuzat la toamnă

Primarul Capitalei şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat marţi seară că social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură la sfârşitul lunii august, iar la începutul lunii septembrie va fi votată.

„La sfârşitul lunii august (n.r. va fi depusă moţiunea de cenzură), pe urmă sunt acele zile până se citeşte şi până se votează. Prognozăm că la începutul lunii septembrie va fi fost şi votată„, a precizat Firea la TVR, întrebată pe această temă.

Ea a adăugat că, dacă pică Guvernul Orban, PSD va merge la Palatul Cotroceni cu un candidat pentru funcţia de premier „de nerefuzat”.

„Fireşte (n.red. va merge la Palatul Cotroceni). Ne vom consulta cu celelalte partide şi vom discuta, vom alege un candidat de nerefuzat. De prim-ministru mă refer. Dacă preşedintele României constată faptul că o moţiune a trecut în Parlament şi că Guvernul a căzut democratic şi dacă PSD şi celelalte partide care votează moţiunea se prezintă la Palatul Cotroceni în cadrul orelor de consultări şi nu este acceptat (n.red. candidatul propus de PSD), viabil, şi care să aibă datele necesare pentru a conduce Executivul, eu cred că nu este bine, în faţa românilor în primul rând”, a afirmat Firea.

Firea vrea să dea Patriarhiei un teren pe malul lacului Băneasa, o zonă extrem de scumpă, chiar lângă turnul Grivco

Firea spune că Orban nu va mai fi premier la toamnă

În context, Gabriela Firea a spus că premierul Ludovic Orban "a recunoscut că a sabotat" lucrările la şoseaua de centură a Capitalei pentru că ea era primar general.

"Este de reţinut că, de fapt, azi premierul a recunoscut că a sabotat centura Capitalei fiindcă sunt eu primar general (...). Cum să vină prim-ministrul ţării să spună: Ştiţi că eu am blocat intenţionat lucrările la centură, că aştept să vină alt primar. Îi dau o veste domnului premier: nu va mai fi el în măsură de la toamnă să dinamizeze sau nu centura ocolitoare", a punctat Firea.

Firea vrea să dea câte 1.000 de euro bucureştenilor care s-au vindecat de coronavirus şi donează plasmă

Înghesuială mare la Primarie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇