PSD nu mai așteaptă cu moțiunea de cenzură: Imediat ce avem semnăturile, o depunem

PSD nu mai așteaptă cu moțiunea de cenzură: Imediat ce avem semnăturile, o depunem

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat joi că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă imediat ce vor fi adunate toate semnăturile necesare.

„Imediat ce o să avem semnăturile, angajamentele asumate de parteneri; moţiunea de cenzură trebuia depusă ieri pentru că fiecare zi cu acest guvern, din păcate, înseamnă pentru poporul român un cost. Un cost pe sănătate, un cost pe economie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

De ieri trebuia depusă moţiunea de cenzură, dar trebuie să adunăm toate semnăturile, toate forţele care vor să scape de acest guvern cât mai curând posibil”, a spus Cazanciuc, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

El a susţinut că sunt adunate aproape toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură.

Congres PSD?

Cazanciuc a fost întrebat dacă înainte de depunerea moţiunii de cenzură ar trebui organizat un congres al PSD.

„Cu siguranţă trebuie un congres, cât se poate de repede, în condiţii sanitare, care să permită organizarea. Poate să fie un mixt de un număr de oameni care pot să rămână într-o sală în siguranţă cât va fi posibil, probabil şi o formulă combinată de vot de la distanţă, în aşa fel încât să asigurăm o dezbatere reală, o participare cât mai largă a membrilor PSD, dar toată lumea să ştie că se află în siguranţă. (…)

E nevoie de un congres pentru a stabiliza conducerea partidului şi de a aduna toate energiile în jurul unei echipe.

Echipa trebuie să funcţioneze cu motoarele turate. Vedeţi că este nevoie de o poziţie foarte fermă, e nevoie să dăm jos acest guvern cât mai repede posibil. Pentru acest lucru este nevoie ca toate energiile să stea în spatele unei echipe”, a spus social-democratul.

Citește și:

PSD spune că nu renunță la moțiunea de cenzură. Care e calendarul și ce Guvern propune

Ciolacu anunță că moțiunea de cenzură e în lucru, la Șerban Nicolae. PSD deja își face planuri ce premier îi propune lui Iohannis

Marcel Ciolacu, obligat să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Când o va face și ce riscuri își asumă?

Moțiunea de cenzură, nu mai mult decât o șicană