Trump s-a asigurat, înainte să plece de la Casa Albă, că toată familia lui va beneficia de protecția Secret Service. Costurile sunt uriașe

Trump s-a asigurat, înainte să plece de la Casa Albă, că toată familia lui va beneficia de protecția Secret Service. Costurile sunt uriașe

Fostul președinte Donald Trump s-a asigurat, înainte să plece de la Casa Albă, că toți copiii săi adulți și familiile lor vor beneficia de protecția Secret Service.

Pe listă, Trump i-a inclus pe Ivanka Trump și soțul ei, Jared Kushner, pe Donald Trump Jr., pe Eric Trump și soția sa, Lara, pe Tiffany Trump, precum și pe toți nepoții lui, potrivit Business Insider.

ADVERTISING

De asemenea, s-a asigurat că vor avea protecție și trei oficiali de la conducerea fostei sale administrații: fostul șef al Trezoreriei Steve Mnuchin, fostul consilier pe probleme de Securitate Națională Robert C. O'Brien, precum și Mark Meadows, fostul șef al cancelariei lui Trump.

Toate aceste aranjamente îi vor costa pe contribuabilii americani milioane de dolari, mai ales ținând cont de cât de mult călătoresc copiii lui Trump pentru afacerile familiei.

Doar între 2017 și 2019, documentele oficiale arată că membrii familei lui Trump au făcut peste 4.500 de călătorii în care au fost însoțiți de Secret Service, costurile lor fiind de ordinul zecilor de milioane de dolari, potrivit The Post.

ADVERTISING

În plus, potrivit legislației americane, Donald și Melania Trump vor beneficia de protecția Secret Service 24 de ore din 24 pentru tot restul vieții, iar fiul lor Barron, care acum are 14 ani, va beneficia de același fel de protecție până va împlini vârsta de 16 ani.

Fostul vicepreședinte Mike Pence și soția sa, Karen, au dreptul la protecția Secret Service pentru următoarele 6 luni.

ADVERTISING

Donald Trump nu este însă primul șef de stat al SUA care a extins protecția Secret Service și membrilor familiei care nu au automat acest drept. Foștii președinți Bill Clinton și George W. Bush au făcut același lucru pentru fiicele lor, care la vremea respectivă erau la colegiu.

Și Barack Obama s-a asigurat că fiicele sale, Sasha și Malia, vor avea protecție după ce va pleca de la Casa Albă. La acea vreme ele erau la liceu, respectiv colegiu.

Secret Service va asigura acum protecție și președintelui Joe Biden și familiei sale, inclusiv cei doi copii adulți ai cuplului prezindețial, dar și Kamalei Harris, soțului său și celor doi copii vitregi ai vicepreședintei.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇