Biden a găsit scrisoarea lăsată de Trump în Biroul Oval: E foarte lungă (Video)

Biden a găsit scrisoarea lăsată de Trump în Biroul Oval: E foarte lungă (Video)

Joe Biden a făcut prima declarație din Biroul Oval. Noul președinte a spus că predecesorul său, Donald Trump, i-a lăsat o ”scrisoare foarte lungă”, al cărei conținut nu-l va dezvălui acum.

Publicitate

”Președintele mi-a lăsat o scrisoare foarte lungă. Pentru că este privată, nu voi spune ce scrie în ea până nu voi vorbi cu el”, a spus Biden, potrivit CNN.

Urmărește LIVE pe SpotMedia.ro cele mai importante momente din ziua învestirii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA

Biden a semnat o serie de documente ”îndrăznețe”, după cum le-a spus el reporterilor.

”Nu e niciun timp mai bun să încep decât azi. Avem nevoie de legi pentru multe chestiuni”, a spus cel de-al 46-lea președinte.

JUST IN: President Biden sign executive orders in the Oval Office
Publicitate

Biden anunțase dinainte că va semna chiar miercuri, imediat după învestirea sa, o întreagă serie de ordine executive şi memorandumuri, prin care va anula unele politici adoptate de Donald Trump şi va lua primele sale măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a schimbărilor climatice.

Biden va ordona între altele purtarea obligatorie a măştii în spaţiile federale şi crearea unei noi echipe de coordonare a răspunsului la pandemie la Casa Albă, a precizat Jen Psaki, viitor director de comunicare al preşedinţiei, relatează Reuters şi AFP.

El va iniţia, de asemenea, procesul de readucere a SUA în acordul de la Paris privind clima şi va emite un ordin vizând combaterea schimbărilor climatice, ce se va referi între altele la anularea controversatului proiect de oleoduct Keystone XL dintre Canada şi Statele Unite.

Noul preşedinte vrea să acţioneze imediat şi în privinţa politicilor din domeniul migraţiei, iar în acest sens va revoca starea de necesitate decretată de Trump care a contribuit la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul şi va anula interdicţia de călătorie impusă unor ţări cu majoritate musulmană.

Deciziile lui Biden vizând „îndeplinirea promisiunilor făcute de preşedintele ales poporului american” vor continua şi în zilele şi săptămânile următoare şi vor avea în vedere între altele revocarea interzicerii serviciului militar pentru americanii transgender şi anularea restricţiilor impuse finanţării de programe în străinătate legate de avort, a menţionat Psaki.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇