Primul discurs al lui Joe Biden ca președinte al SUA: Cu tot sufletul îmi doresc să unesc America (Video)

Primul discurs al lui Joe Biden ca președinte al SUA: Cu tot sufletul îmi doresc să unesc America (Video)

”Este ziua Americii! E ziua democrației, o zi istorică, a speranței”, și-a început Joe Biden primul discurs ca președinte al Statelor Unite ale Americii.

Cel de-al 46-lea șef de stat a spus că, deși greu încercată în ultima perioadă, democrația a învins.

”Astăzi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci al unei cauze, și acea cauză e democrația. Voința oamenilor a fost auzită și voința oamenilor a fost luată în seamă. Am învățat că democrația e prețioasă și fragilă. Dar în acest moment, prieteni, democrația a încins”, a spus Biden.

ADVERTISING

Urmărește LIVE pe SpotMedia.ro cele mai importante momente din ziua învestirii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA

El le-a mulțumit predecesorilor săi din ambele partide, inclusiv celor care nu au putut fi prezenți.

”Le mulțumesc predecesorilor mei din ambele partide care se află astăzi aici. Le mulțumesc din inimă. Cu președintele Carter am vorbit seara trecută, el nu a putut fi astăzi cu noi, dar căruia îi mulțumim pentru viața dăruită țării.

Tocmai am depus un jurământ sacru pe care fiecare din acești patrioți l-a depus, de la Washington încoace. Dar America nu depinde doar de unul dintre noi sau de unii dintre noi, ci de noi toți. Avem un popor minunat, suntem oameni buni”, a mai spus Biden, vorbind în continuare de provocările pandemiei de COVID.

ADVERTISING

El a vorbit și despre necesitatea de a unifica țara.

”În această zi de ianuarie, cu tot sufletul îmi doresc să fac asta: să unesc America, să aduc americanii împreună, ca o națiune. (…) Uniți luptăm împotriva inamicilor pe care îi întâlnim: furia, resentimentele, ura, extremismul, fărădelegea, violența, boala, șomajul, lipsa speranței. Uniți putem face lucruri mărețe, importante. (…)

Știu că forțele care ne divizează sunt reale, dar știu și că nu sunt noi. În istoria noastră ne-am zbătut constant între idealul că suntem cu toții creați egal, și urâta realitate pe care ne-au pus-o în față rasismul, frica, demonizarea care ne-au divizat”, a mai spus Biden, adăugând că până acum îngerii au ajutat poporul american să facă alegerile corecte.

ADVERTISING

Biden a promis să fie un președinte al tuturor americanilor, indiferent dacă l-au votat sau nu.

”Fără unitate nu există pace, doar răutate și furie. Nu există progres, nu există națiune, doar haos. Acesta e un moment de criză și soluția e unitatea. Ascultați-vă unul pe altul, Vedeți-vă unul pentru altul pentru ceea ce sunteți, respectați-vă unii pe alții”, a adaugat noul președinte american.

WATCH: Joe Biden gives first speech as president

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇