Joe Biden va semna imediat după învestire mai multe ordine prin care va anula unele politici adoptate de Trump

Joe Biden va semna imediat după învestire mai multe ordine prin care va anula unele politici adoptate de Trump

Preşedintele ales al SUA Joe Biden se pregăteşte să semneze încă de miercuri, imediat după învestirea sa, o întreagă serie de ordine executive şi memorandumuri, prin care va anula unele politici adoptate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump şi va lua primele sale măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi a schimbărilor climatice.

Biden va ordona între altele purtarea obligatorie a măştii în spaţiile federale şi crearea unei noi echipe de coordonare a răspunsului la pandemie la Casa Albă, a precizat Jen Psaki, viitor director de comunicare al preşedinţiei, relatează Reuters şi AFP.

El va iniţia, de asemenea, procesul de readucere a SUA în acordul de la Paris privind clima şi va emite un ordin vizând combaterea schimbărilor climatice, ce se va referi între altele la anularea controversatului proiect de oleoduct Keystone XL dintre Canada şi Statele Unite.

Noul preşedinte vrea să acţioneze imediat şi în privinţa politicilor din domeniul migraţiei, iar în acest sens va revoca starea de necesitate decretată de Trump care a contribuit la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexicul şi va anula interdicţia de călătorie impusă unor ţări cu majoritate musulmană.

Deciziile lui Biden vizând "îndeplinirea promisiunilor făcute de preşedintele ales poporului american" vor continua şi în zilele şi săptămânile următoare şi vor avea în vedere între altele revocarea interzicerii serviciului militar pentru americanii transgender şi anularea restricţiilor impuse finanţării de programe în străinătate legate de avort, a menţionat Psaki. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇