În discursul de adio, Trump a spus că se va ruga pentru succesul noii administraţii, fără să îl numească însă pe Biden

În discursul de adio, Trump a spus că se va ruga pentru succesul noii administraţii, fără să îl numească însă pe Biden

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a declarat marţi că se va ruga pentru succesul noii administraţii în discursul său de adio, cu o zi înainte ca Joe Biden să depună jurământul ca cel de-al 46-lea preşedinte al SUA.

„Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul său în păstrarea unei Americi sigure şi prospere”, a declarat Donald Trump, într-o înregistrare video de aproape 20 de minute.”De asemenea, le dorim să aibă noroc”, a continuat el, citat de dpa.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Deşi pare un gest rar de bunăvoinţă faţă de succesorul său, Donald Trump nu l-a numit nici măcar o singură dată pe Joe Biden.

Ceremonia de învestitură în SUA: Ce se întâmplă în ziua în care Joe Biden şi Kamala Harris depun jurământul

Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea în alegerile prezidenţiale din noiembrie şi pretenţiile sale nefondate de fraudă electorală i-au determinat pe susţinătorii săi să asalteze Capitoliul pe 6 ianuarie.

„Toţi americanii au fost îngroziţi de asaltul asupra Capitoliului nostru”, mai spune Trump, în înregistrarea video, în care adăugă că violenţa politică „nu poate fi tolerată”.

Totodată, Donald Trump s-a folosit de această ocazie pentru a aminti realizările administraţiei sale. El a evocat reduceri de impozite, măsuri de securizare a frontierei şi decizii de politică externă.

„Lumea ne respectă din nou, vă rog să nu pierdeţi acest respect”, a îndemnat Trump următoarea administraţie.

„În timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administraţii miercuri la prânz, vreau să ştiţi că mişcarea pe care am început-o abia începe – nu a existat niciodată aşa ceva”, a mai spus el.

Iată discursul:

Citește și:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖