O tânără poetă afro-americană a făcut senzaţie la ceremonia de învestitură a lui Biden (Video)

O tânără poetă afro-americană a făcut senzaţie la ceremonia de învestitură a lui Biden (Video)

Îmbrăcată în galben şi cu părul coafat cu o coroniţă roşie, tânăra poetă Amanda Gorman a captivat publicul miercuri în cadrul ceremoniei de învestitură a lui Joe Biden, prin versurile sale care au făcut apel la unitate în SUA, relatează AFP.

În vârstă de numai 22 de ani, tânăra originară din Los Angeles a recitat un poem scris de ea, intitulat "The Hill We Climb", o referire la dealul Capitoliului, unde susţinătorii lui Donald Trump au pătruns cu forţa în sediul Congresului pe 6 ianuarie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Textul său, pe care l-a scris după asaltul asupra Capitoliului, evocă "o forţă care mai degrabă va zdruncina naţiunea noastră, decât să o divizeze". "Acest efort aproape a reuşit/Dar dacă democraţia poate fi pentru moment întârziată, ea nu poate fi definitiv suprimată", se mai menţionează în poem.

Cu o voce calmă, poeta şi-a recitat rimele, însoţite de mici mişcări, fără să se bâlbâie, deşi, ca şi Joe Biden, a avut probleme din acest motiv în copilărie. Este şi motivul pentru care s-a apucat de scris, pentru a compensa acest defect de vorbire.

Poeta s-a descris drept "o fată neagră slabă, descendentă a sclavilor, crescută de o mamă celibatară", care acum "recită" în faţa unui preşedinte.

Un copil precoce, Amanda Gorman a primit primul premiu pentru poezie la 16 ani, a primit titlul de "cea mai bună tânără poetă a ţării" trei ani mai târziu, în timp ce studia sociologia la prestigioasa universitate Harvard.

Înaintea ei, alţi cinci poeţi, între care Robert Frost şi Maya Angelou, au participat la ceremonii de învestitură ale unor preşedinţi americani, dar niciunul dintre ei nu era atât de tânăr.

Urmărește LIVE pe SpotMedia.ro cele mai importante momente din ziua învestirii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA

Potrivit presei americane, numele său a fost sugerat organizatorilor ceremoniei de Jill Biden, soţia celui de al 46-lea preşedinte, care a asistat la una dintre lecturile sale publice. Comanda lor, transmisă în decembrie, a fost ca ea să scrie "o odă pentru o Americă unită", un ecou al discursului democratului.

Textul ei răspunde cerinţelor, fără a nega provocările preşedintelui. "Vom transforma această lume rănită în alta, minunată. Există întotdeauna lumină dacă suntem suficient de curajoşi pentru a o vedea. Măcar dacă am fi atât de curajoşi", scrie poeta.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!