Stelian Ion, despre numirea lui Bode interimar la Justiţie: Un semnal că Florin Cîţu vrea să îndepărteze USR PLUS de la guvernare

Stelian Ion, despre numirea lui Bode interimar la Justiţie: Un semnal că Florin Cîţu vrea să îndepărteze USR PLUS de la guvernare

Ministrul revocat al Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că vede numirea lui Lucian Bode interimar pe acest post ca fiind nepotrivită pentru că acest portofoliu revenea USR PLUS.

El a precizat că prin acest gest el vede un semnal dat de premierul Florin Cîţu că vrea să îndepărteze USR PLUS de la guvernare.

“O văd nepotrivită din prisma faptului că în urma negocierii care s-a făcut la un moment dat, acest portofoliu revenea USR PLUS. O văd ca pe un semnal pe care l-a dat unilateral premierul Florin Cîţu că vrea să îndepărteze USR PLUS de la guvernare.

ADVERTISING

Este alegerea domniei sale, unilaterală, având şi alţi miniştri în cadrul Guvernului. Nu era mulţumit de activitatea unui ministru, nu era mulţumit de activitatea mea, avea atributul acesta, deşi încălca grav înţelegerea din coaliţie, dar în orice caz, dacă dorea să păstreze coaliţia, trebuia să numească interimar un ministru USR PLUS. Altfel e semnalul că vrea să distrugă această coaliţie”, a afirmat Stelian Ion.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, după o ședință de guvern la care au lipsit miniștrii USR PLUS, că l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

ADVERTISING

Cîțu îl acuză de șantaj și de blocarea modernizării României, cu referire la situația creată prin blocarea programului Anghel Saligny / PNDL 3.

Joi, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de eliberare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion.

Totodată, șeful statului a semnat și decretul de desemnare a lui Lucian Bode în funcția de ministru interimar al Justiției, anunță Administrația Prezidențială.

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇