Renate Weber: De când am venit eu la instituţia asta, nu a sunat telefonul. Nu au existat presiuni de vreun fel

Renate Weber: De când am venit eu la instituţia asta, nu a sunat telefonul. Nu au existat presiuni de vreun fel

Avocatul Poporului, Renate Weber, a afirmat că nu au existat asupra sa presuni de niciun fel de când conduce instituţia, dar a reiterat ideea că a primit multe telefoane pentru a ataca la Curtea Constituţională eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”De când am venit eu la instituţia asta, nu a sunat telefonul. Dacă am mai avut câte o întâlnire la birou, am avut-o de faţă cu alţii, dar nu au existat presiuni de vreun fel. Recunosc, însă, că pe această chestiune a tăierii pensiilor parlamentarilor am primit multe telefoane de la foşti parlamentari, care în acest moment erau beneficiarii unor asemenea penii.

Eu am tot încercat să le explic că nu este cazul să ne ducem la Curtea Constituţională pentru că s-au schimbat datele problemei. Curtea Constituţională a dat o decizie care din perspectiva noastră este foarte clară. Ea spune că doar pensiile magistraţilor sunt cele care au un suport constituţional. În legătură cu celelalte este chestiune de voinţă politică, de decizie politică şi trebuie rezolvată, evident, de către Parlament”, a declarat, vineri seară, la antena 3, Renate Weber.

Aceasta a afirmat că a primit şi o petiţie pe această temă: ”Am primit şi o petiţie, le-am răspuns oficial, după aceea şi la acea petiţie recunoscă, însă, că au fost multe telefoane, mesaje”.

Nu am primit niciun telefon de la cineva din PSD, chiar nici un telefon. Cele mai multe telefoane au fost de la PNL, foşti parlamentari PNL care spuneau că ar fi bine să ne ducem la Curtea Constituţională cu obiecţie de neconstituţionalitate.

Până la urmă noi le-am şi răspuns, am luat decizia la instituţie pentru că analizasem această nouă lege şi le-am răspuns clar că nu se poate, că nu vom face acest lucru şi le-am dat şi un răspuns în scris, destul de detaliat. E pus şi pe site-ul instituţiei”, a mai afirmat Weber.

Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale ale foştilor senatori şi deputaţi, legea fiind deja promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

"Ţările vor recădea într-un al treilea sau al patrulea val dacă nu suntem atenţi", a avertizat Michael Ryan.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!