Orban spune că dacă exista puțină răbdare la Cîțu, nu se ajungea la criza politică

Orban spune că dacă exista puțină răbdare la Cîțu, nu se ajungea la criza politică

Președintele PNL, Ludovic Orban, precizează că Ministerul Justiției nu s-a împotrivit niciodată proiectului de OUG privind programul de inestiții Anghel Saligny.

Orban a susținut, după ședința liberalilor de la 12, că MJ a precizat „cu subiect și predicat” că va aviza proiectul, doar că în termenul legal de 4 zile!

„De asemenea, aș vrea să spun un lucru: că dacă exista puțină răbdare și dacă se derulau toate procedurile de avizare corect, nu cred că ar fi apărut nicio problemă de avizare din partea niciunui minister. Cunosc foarte bine conținutul documentului, care a fost prezentat în ziua introducerii pe ordinea de zi a proiectului de ordonanță de către Ministerul Justiției, care a spus cu subiect și predicat că nu numai că nu se împotrivește avizării, ci și că va da avizarea în termenul le 4 zile, dar cu condiția respectării prevederilor legale și din hotărârea de guvern, adică – nota de fundamentare exemplar original, semnăturile celorlalte ministere avizatoare, pentru că MJ este ultimul minister care avizează”, a povestit Ludovic Orban.

ADVERTISING

Liderul liberalilor a mai adăugat că în opinia sa „puteam ajunge la o soluție și puteam evita o situație extrem de grea în care ne găsim astăzi”.

Stelian Ion a fost revocat de premierul Florin Cîțu din funcția de ministru al Justiției, după ce programul de investiții Anghel Saligny a fost introdus în ședința de guvern fără să fie anunțat în prealabil, fără avizele necesare, inclusiv cel de la MJ.

Din acest motiv, cei de la USR PLUS sunt pregătiți acum să depună o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu, purtând discuții cu cei de la AUR în acest sens.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată ce s-a mai înâmplat azi pe scena politică:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇