Cîțu merge înainte cu programul Anghel Saligny și transmite USR PLUS că răspunsul la criză e în coaliție: PSD e cel mai mare dușman al poporului român

Cîțu merge înainte cu programul Anghel Saligny și transmite USR PLUS că răspunsul la criză e în coaliție: PSD e cel mai mare dușman al poporului român

Premierul Florin Cîțu spune că Anghel Saligny, controversatul proiect ce a declanșat criza actuală, a fost trimis la Ministerul Justiției spre avizare pe 12 august. Aseara, a fost retrimis pentru că era nevoie de semnătura noului ministru, spune Cîțu.

”În original a fost trimisă (ordonanța de urgență – n.red.) pe 12 august, iar aseară a fost retrimisă pentru că a fost schimbat ministrul. După cum știți, un nou ministru trebuie să avizeze și să semneze actele normative care intră în ședința de guvern”, a spus Cîțu.

ADVERTISING

Afirmațiile lui vin după ce Stelian Ion a spus că Ministerul Justiției nu putea da un aviz de legalitate proiectului Anghel Saligny pentru că nu avea documentul original.

Totodată, premierul Florin Cîțu a afirmat că PNL nu va negocia niciodată cu PSD, care este ”cel mai mare dușman al poporului român.

”Eu, Florin Cîțu, am intrat în politică și am spus foarte clar că niciodată nu voi face un compromis cu PSD. PNL și eu, atât timp cât voi fi în PNL, nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român.

ADVERTISING

A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român. Orice soluție pentru situația în care ne găsim azi trebuie negociată în coaliția de guvernare, nu în afara coaliției de guvernare”, a precizat Cîțu.

Apel la responsabilitate și maturitate

Premierul a mai spus că face un apel la responsabilitate și maturitate, afirmând că există multe proiecte pentru care românii i-au votat pe parlamentarii Coaliției, iar ele trebuie implementate.

”Fac apel la responsabilitate, la maturitate, pentru că avem decizii importante de luat în perioada următoare. PNRR va fi aprobat în următoarele săptămâni și trebuie implementat, este vorba despre aproape de 30 de miliarde de euro.

ADVERTISING

Trebuie să avem actul normativ cu compensarea facturilor la finalul anului, legea consumatorului vulnerabil și multe alte proiecte pentru care românii ne-au trimis la guvernare. Repet, soluția se află în discuțiile din coaliție, nu în negocierile din afara coaliției”, a subliniat Cîțu.

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR PLUS, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că au fost discuții cu cei de la AUR și împreună pot depune o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

Ulterior, joi seara, liderii USR PLUS, reuniţi în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîţu de la şefia Guvernului, vor depune luni la prima oră, împreună cu partidul AUR, moţiunea de cenzură anunţată.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇