USR PLUS, ședință pentru moţiunea de cenzură: Sunt ultimele ore ale premierului Cîțu, este acum mort din punct de vedere politic UPDATE

USR PLUS, ședință pentru moţiunea de cenzură: Sunt ultimele ore ale premierului Cîțu, este acum mort din punct de vedere politic <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

USR PLUS se reunește vineri în ședințe pentru a confirma „cel mai probabil” moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu.

Într-o declaraţie acordată Agerpres, Iulian Bulai, vicelider al grupului USR PLUS din Camera Deputaţilor, a precizat că PNL trebuie să înţeleagă „gravitatea acestui moment” şi să propună „o persoană matură din punct de vedere uman şi politic” pentru funcţia de premier al României.

"Dacă acest lucru nu se va întâmpla, la ora 11:00 astăzi avem o întâlnire la grupul parlamentar, unde grupul parlamentar va fi informat cu privire la situaţia curentă.

Mai departe, la ora 15:00 va fi o întâlnire a Comitetului Politic al partidului, care este un fel de Parlament al USR PLUS, constituit din parlamentari, preşedinţi de filiale judeţene şi lideri din toată ţara - vorbim de sute de oameni.

ADVERTISING

Cel mai probabil acolo va fi confirmată propunerea de a lansa o moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu şi de a continua o guvernare alături de PNL şi UDMR, cu un alt premier în frunte", a spus Bulai.

În ce priveşte momentul depunerii moţiunii de cenzură, Bulai a arătat că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Deputatul a menţionat că, în cazul în care moţiunea de cenzură nu va trece, miniştrii USR PLUS îşi vor depune demisia.

UPDATE 13:38 - Ulterior, după ședința de la 11:00, Bulai a scris pe Facebook că acestea sunt ultimele ore ale lui Florin Cîțu în funcția de premier.

ADVERTISING

”Acestea sunt ultimele ore ale premierului Cîțu. Va pleca oricum - fie retras de PNL în curând, fie prin moțiune de cenzură. USR PLUS nu îl mai poate accepta prim ministru. Nu este parolist, minte și se comportă haotic. AUR și PSD ar vota acum moțiune de cenzură împotriva lui. Jumătate din PNL va vota moțiunea de cenzură împotriva lui.

În decembrie credeam că e om de stat. Am greșit. Nu a fost omul reformelor și al modernizării României. A fost omul baronilor galbeni, al mizelor mici, al șpăgilor PNDL. Un hipster cu păr lung, dar lipsit de viziune și patos reformator, slab din punct de vedere politic, un politician care nu-și aparține și care a ratat șansa de a reforma și România și PNL. Florin Cîțu este acum mort din punct de vedere politic.

ADVERTISING

Florine, ne ierți că am crezut în tine. Sper să ai timp să ajungi în Vama Veche. Vremea e încă bună de plajă”, a scris Bulai pe Facebook.

Acestea sunt ultimele ore ale premierului Cîțu. Va pleca oricum - fie retras de PNL în curând, fie prin moțiune de...

Publicată de Iulian Bulai pe Vineri, 3 septembrie 2021

USR PLUS acuză un fake news

Surse politice au declarat pentru News.ro că un parlamentar de la USR şi altul de la PLUS nu vor să semneze moţiunea de cenzură alături de AUR, partid pe care îl consideră extremist.

Acesta ar fi fost, astfel, motivul ședințelor, ca Dacian Cioloş şi Dan Barna să-i convingă pe cei doi să semneze, pentru a arăta unitatea USR PLUS în demersul de a-l răsturna pe premierul Florin Cîţu.

Într-o omunicare pentru SpotMedia.ro, însă, USR PLUS a precizat că ”are toate cele 80 de semnaturi pentru motiunea de cenzura deja stranse. Este un fake news ca 2 parlamentari USR PLUS nu au semnat”.

USR PLUS şi AUR adună împreună 123 de parlamentari. O moţiune de cenzură trebuie semnată de 117 senatori şi deputaţi.

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR PLUS, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că au fost discuții cu cei de la AUR și împreună pot depune o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

Ulterior, joi seara, liderii USR PLUS, reuniţi în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîţu de la şefia Guvernului, vor depune luni la prima oră, împreună cu partidul AUR, moţiunea de cenzură anunţată.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇