Rareș Bogdan: Suntem pregătiți să negociem cu USR PLUS, dar la Florin Cîțu nu renunțăm

Rareș Bogdan: Suntem pregătiți să negociem cu USR PLUS, dar la Florin Cîțu nu renunțăm

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan dă asigurări că partidul nu va renunța la Florin Cîțu, în contextul în care cei de la USR PLUS îi cer demisia din funcția de premier după ce l-a revocat pe ministrul Stelian Ion, în caz contrar amenințând cu o moțiune de cenzură.

„Noi nu avem o altă opțiune de premier decât Florin Cîțu și până la urmă sunt convins că vom ajunge la înțelegere cu colegii noștri, pentru că e mai importantă dezvoltarea României, decât orgoliile de moment.

La Florin Cîțu nu renunțăm, dar suntem pregătiți să negociem, e normal ca dialogul să însemne negociere (...) vom sta de vorbă și suntem cât se poate de disponibili să discutăm pe multe aspecte, nu și pe persoana domnului Cîțu”, a declarat Rareș Bogdan, vineri, pentru RFI România.

ADVERTISING

În ședința coaliției de astăzi, prevăzută să aibă loc la ora 18:00, după ședința de guvern de la 16:00, liberalii le vor cere celor de la USR PLUS să vină cu o propunere pentru Ministerul Justiției, condus acum interimar de Lucian Bode, șeful MAI.

„Da, de a veni cu un ministru, în primul rând, care să-l înlocuiască pe domnul Stelian Ion, pentru a debloca situația și pentru a continua guvernarea”, a replicat europarlamentarul, întrebat dacă PNL va face astăzi o propunere concretă celor de la USR PLUS.

ADVERTISING

Între altele, liderul liberal îl roagă ”din suflet” pe Dacian Cioloș să nu continue discuțiile cu AUR, pentru moțiunea de cenzură anunțată deja de USR PLUS.

„Îl rog în special pe Dacian, să înceteze, să-și oprească colegii să mai poarte discuții cu un partid care nu face parte din partidele care susțin cu adevărat Europa comună, un partid antieuropean. Îl rog din suflet, pentru că Dacian e cel care își face cel mai mare rău (...). Dacă continuă discuțiile cu AUR, își aruncă în aer credibilitatea câștigată în 15 ani”.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇