Stelian Ion acuză că numirea la șefiile parchetelor e miza revocării sale. Bode a suspendat oficial procedura

Stelian Ion acuză că numirea la șefiile parchetelor e miza revocării sale. Bode a suspendat oficial procedura

Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, revocat din funcție de premierul Florin Cîțu, spune că miza demiterii sale a fost oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt.

Într-o postare pe Facebook, Stelian Ion scrie că dovada cea mai clară este faptul că ministrul interimar, Lucian Bode (șeful MAI), a luat această măsură joi seară, imediat cum a preluat acest portofoliu.

„Oprirea procedurii de selecție a procurorilor de rang înalt, ca prima măsura în interimatul la Ministerul Justiției, reprezintă dovada cea mai clară că aceasta a fost miza principală a remanierii.

ADVERTISING

Iar schimbarea de pe o zi pe alta a conducerii Direcției de avizare din cadrul MJ pentru a facilita obținerea avizului pentru PNDL 3, proiect care faciliteaza furtul din banii publici, și, probabil, a unor avize ulterioare, arată că Florin Citu nu are respect pentru lege și folosește aceleași metode abuzive pe care le foloseau odinioară cei pe care atâta i-a criticat public. Asta este realitatea tristă a acestor zile”, a notat pe rețeaua socială fostul ministru USR PLUS.

Bode a oprit concursurile

Amintim că joi seara, la scurt timp după ce Stelian Ion a plecat de la Ministerul Justiției, ministrul interimar Lucian Bode a ținut o conferință de presă în care a anunțat care sunt prioritățile și obiectivele interimatului său. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între altele, el a anunțat că va opri procedurile de selecție a șefilor pentru parchete.

„Am văzut astăzi mai consistent și foarte puțin până astăzi dezbateri în spațiul public legate de concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere la parchete. Sunt adeptul concursurilor transparente care să fie câștigate de persoane bine pregătite profesional.

Numirea în funcții de conducere la vârful parchetelor este o politică crucială pentru buna funcționare a acestor instituții fundamentale ale statului român. În consecință, consider că această procedură nu se poate derula pe un mandat al unui ministru interimar.

ADVERTISING

Am solicitat specialiștilor din ministerul Justiției, direcției de resurse umane, un punct de vedere și sunt convins că în cel mai scurt timp, ținând cont de această oportunitate, structurile de specialitate ale Ministerului Justiției vor comunica un anunț în acest sens”.

Între timp, a apărut pe site-ul MJ și anunțul oficial privind suspendarea procedurilor în acest sens.

Vezi și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇