Bode a schimbat-o din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din Ministerul Justiției (Surse)

Bode a schimbat-o din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din Ministerul Justiției (Surse)

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a schimbat-o vineri dimineaţă din funcţie pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală.

Decizia are legătură cu faptul că MJ nu a avizat ordonanţa de urgenţă privind Programul Anghel Saligny, susţin surse din minister pentru News.ro.

Coform surselor citate, în locul Ralucăi Spoeală a fost numit Cătălin Oţel, pe care Stelian Ion îl schimbase de la conducerea Direcţiei de avizare la începutul lunii aprilie, susţin sursele citate.

Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a afirmat că proiectul de investiţii ”Anghel Saligny” va intra în şedinţa de Guvern de vineri, precizând că documentul pregătit de echipa fostului ministru Stelian Ion a plecat în aceeaşi formă.

ADVERTISING

Bode a menţionat că un ministru nu are dreptul să blocheze un proiect, iar dacă nu e de acord cu el poate da aviz negativ.

”Observaţiile avute în vedere de către direcţia de specialitate sunt menţinute şi au fost transmise către Ministerul Dezvoltării, către iniţiator. Aseară am văzut documentul, am văzut proiectul în original. Cu siguranţă astăzi intrăm în şedinţa de Guvern cu acest proiect.

Ministerul Dezvoltării are două variante: integrează observaţiile Ministerului Justiţiei sau răspunde cu argumente de ce nu le preia. În momentul în care transmiţi aceste observaţii către iniţiator şi el le integrează sau le justifică de ce nu le integrează, avizul este pozitiv cu observaţii”, a explicat Bode.

ADVERTISING

El a precizat că proiectul poate fi dezbătut în şedinţa de Guvern.

„Avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit în termenul legal, în consecinţă se consideră avizare tacită. Toate celelalte avize sunt ataşate acestui proiect, avem toate condiţiile legale îndeplinite ca în şedinţa de Guvern de astăzi Guvernul să dezbată acest proiect de OUG”, a explicat Bode.

Context

Amintim că Stelian Ion a fost revocat din funcția de ministru al Justiției, miercuri seara, după ce premierul Florin Cîțu l-a acuzat că se opune dezvoltării României.

Mărul discordiei a fost controversatul program de investiții Anghel Saligny (așa numitul PNDL 3), introdus pe ordinea de zi suplimnetară a ședinței Executivului, fapt ce a stârnit nemulțumirea miniștrilor USR PLUS, pentru că nu avea toate avizele, între altele.

ADVERTISING

Atunci, Stelian Ion a explicat că ministerul pe care îl conducea nici nu primise proiectul de OUG pentru a-l aviza, întrucât era necesar originalul și nu o copie.

Termenul legal de avizare era de 4 zile de la momentul primirii proiectului de OUG.

Între timp, scandalul a degenerat, iar coaliția de guvernare se află în criză, cei de la USR PLUS fiind pregătiți să depună o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

Citește mai multe despre cel mai nou scandal din scena politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇