Orban spune că îl susține pe Cîțu: Normal că îl sprijin

Orban spune că îl susține pe Cîțu: Normal că îl sprijin

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că îl va suține pe Florin Cîțu în cazul în care va fi necesară reconformarea acestuia în funcția de premier.

„Normal că îl sprijin, pentru că este premierul care reprezintă PNL”, a spus Orban, întrebat cum va vota dacă va fi supusă la vot reconfirmarea actualului premier.

Liderul PNL a declarat, din nou, că nu va permite niciunui parlamentar liberal să voteze o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern PNL.

„Eu am spus că atâta timp când sunt preşedintele PNL nu voi permite niciunui parlamentar al PNL să voteze o moţiune de cenzură împotriva unui Guvern PNL”, a subliniat Orban.

ADVERTISING

Totuși, președintele PNL îl consideră vinovat pe Florin Cîțu de declanșarea crizei guvernamentale.

„Oricine are ochi și minte poate să vadă adevărul în această situație”, a răspuns Orban, întrebat dacă premierul este responsabil pentru declanșarea crizei în Coaliția de guvernare.

Mai mult, Ludovic Orban a afirmat că Florin Cîțu nu a întrebat pe nimeni când l-a remaniat pe Stelian Ion și a precizat că nu se aşteaptă să fie consultat cu privire la deciziile care vor fi luate în PNL referitoare la situaţia politică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Premierul Cîţu nu a întrebat pe nimeni când l-a remaniat pe Stelian Ion. Nu văd de ce să mă întrebe pe mine sau să ceară acordul partidului, când s-a comportat într-un mod în care nu a consultat preşedintele partidului.

V-am spus că eu am fost informat, printr-un sms, cu două minute înainte de declaraţia făcută de premier despre revocarea din funcţie a ministrului Stelian Ion”, a conchis Orban.

Amintim că Stelian Ion a fost revocat din funcția de ministru al Justiției, miercuri seara, după ce premierul Florin Cîțu l-a acuzat că se opune dezvoltării României.

ADVERTISING

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt al USR PLUS, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că au fost discuții cu cei de la AUR și împreună pot depune o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu.

Ulterior, joi seara, liderii USR PLUS, reuniţi în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîţu de la şefia Guvernului, vor depune luni la prima oră, împreună cu partidul AUR, moţiunea de cenzură anunţată.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇