Orban admite că relaţia liberalilor cu Clotilde Armand a fost tensionată de la început. Criza din Sectorul 1 s-ar putea discuta în coaliţie

Orban admite că relaţia liberalilor cu Clotilde Armand a fost tensionată de la început. Criza din Sectorul 1 s-ar putea discuta în coaliţie

Dacă va fi necesar, subiectul neînțelegerilor dintre consilierii PNL din Sectorul 1 și Clotilde Armand va fi discutat la nivelul coaliției de guvernare, spune președintele liberal, Ludovic Orban: „De la început relația a fost tensionată”.

„Obiectivul PNL este să contribuie la o decizie care să rezolve problema existentă în Sectorul 1, o decizie care să permită furnizarea serviciului de salubritate, de ridicare a gunoiului menajer, o soluție conformă cu legea și conformă cu contractele existente.

Faptul că s-a ajuns în situația în care s-a ajuns este mai puțin rezultatul unor poziții a consilierilor PNL, ci rezultatul unui conflict care a fost generat încă de la început între primarul Sectorului 1 și compania de salubrizare”, spune Ludovic Orban.

ADVERTISING

El afirmă că, dacă va fi necesar, subiectul va fi discutat la nivelul coaliției de guvernare (următoarea şedinţă de coaliţie este luni).

„În ceea ce ne privește pe noi, reprezentanții PNL, noi ne-am respectat înțelegerile pe care le-am avut, nu numai în București. Încă de la început relația a fost tensionată. Au trecut aproape cinci luni până primarul Sectorului 1 i-a delegat viceprimarului PNL atribuțiile stabilite prin negociere.

Trebuie găsită o soluție rapidă, care nu poate fi decât la masa discuțiilor, pentru a putea rezolva criza din Sectorul 1”, adaugă liderul liberalilor.

ADVERTISING

Consilierii PNL din Sectorul 1 acuză existența unui unui nou blocaj grav în comunicarea și colaborarea cu primarul Clotilde Armand.

„După alegeri, aceasta a uitat brusc ce înseamnă un parteneriat și ne-a demonstrat, din nou și din nou, că acționează doar în interes propriu, fără capacitatea de a comunica și de a lucra în echipă. Echipa PNL i-a explicat în repetate rânduri că Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată și nu este pe persoană fizică, iar cetățenii au nevoie de un lider serios, nu de un șef discreționar”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de consilierii PNL din Sectorul 1.

ADVERTISING

Primarul Clotilde Armand a solicitat vineri Prefecturii București declararea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza situației sanitare. Edilul a trimis o adresă și spune că situația este cauzată „de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, evaluează situaţia din Sectorul 1, urmând să se consulte şi cu autorităţile sanitare şi de mediu.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇