Numirea prefecților, mărul discordiei în PNL: Liberalii nu au validat lista cu propuneri, ședința s-a lăsat cu reproșuri

Numirea prefecților, mărul discordiei în PNL: Liberalii nu au validat lista cu propuneri, ședința s-a lăsat cu reproșuri

Biroul Politic Naţional al PNL nu a validat, sâmbătă, lista cu propunerile de prefecţi şi subprefecţi.

În plus, Ludovic Orban a evitat să dea un răspuns clar, întrebat când se va finaliza acest demers.

Liderul liberal a fost întrebat, sâmbătă, când va fi finalizată lista cu propunerile de prefecţi, având în vedere nemulţumirile din ţară, mai ales ale liderilor de la Cluj.

”Evocaţi această situaţie de la Cluj ca şi cum ar fi perpetuă. Este unică. Este unică. (...) Am dat răspunsul apropo de obiecţiile formulate că, în măsura în care este posibil, vom mai discuta asupra acestui subiect”, a afirmat Ludovic Orban, citat de News.ro.

ADVERTISING

El a reiterat ideea că orice prefect va trebui să acţioneze în sprijinul Guvernului, indiferent de partidul din care va face parte.

”Orice prefect este obligat să acţioneze în cadru constituţional şi legal. De asemenea, prefectul este reprezentantul Guvernului în judeţ şi are obligaţia de a coordona programul de guvernare, în numele Guvernului, în judeţul respectiv. Dacă un prefect nu acţionează în cadru constituţional şi legal şi nu aplică programul de guvernare, normal că nu va rămâne prefect. Este normal şi firesc. Pe de altă parte, orice prefect din orice formaţiune politică din coaliţie are aceeaşi obligaţie”, a mai declarat Orban.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ședință cu scandal

PNL ar urma să numească 23 de prefecţi, însă Prefectura Cluj a revenit UDMR, ceea ce a creat nemulţumiri în rândul liderilor liberali din respectivul judeţ.

Cum și-a împărțit coaliția de guvernare prefecturile. Capitala a ajuns la USR PLUS

De altfel, surse politice au declarat pentru SpotMedia.ro că și ședința de sâmbătă s-a lăsat cu scandal. Liderii din teritoriu i-au reproșat lui Ludovic Orban faptul că a cedat Prefectura Cluj. Liberalii vocali în cadrul întâlnirii au fost cei din Brașov, Cluj, Sălaj și Timișoara.

ADVERTISING

Emil Boc, primarul din Cluj, a cerut imperativ șefului partidului să se înțeleagă cu UDMR și să numească un liberal la Prefectura Cluj. În plus, conform surselor citate, Boc a afirmat în ședință că și el a guvernat în timpul unei crize, dar nu cu 80 de secretari de stat.

Citește și 72 de liberali au fost validați pentru a ocupa funcții publice. Iată numele avansate de Ludovic Orban

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇