Nereguli sesizate în Sectorul 6 cu voturile pentru Nicușor Dan. La Sectorul 1 Dan Tudorache a organizat un protest

Nereguli sesizate în Sectorul 6 cu voturile pentru Nicușor Dan. La Sectorul 1 Dan Tudorache a organizat un protest

Primarul ales al Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL), declară la RFI că au existat nereguli în procesul electoral la secții de vot din Drumul Taberei și Crângași.

Ciprian Ciucu prezintă neregulile de la alegerile din Sectorul 6: „Am observat nereguli în special pentru poziția de primar al Capitalei, în ceea ce-l privește pe Nicușor Dan, la două secții din Sectorul 6, în care voturile pe care acesta le avea erau puse în dreptul altor candidați. Ne-am adresat Biroului Electoral de Sector și s-a îndreptat acolo, cel puțin una dintre acele nereguli, pe cealaltă încă nu am urmărit-o, să vedem dacă s-a schimbat și pe site-ul AEP”.

ADVERTISING

El precizează că voturile pentru Nicușor Dan erau trecute în dreptul altor candidați: „Candidați fără șanse, cum ar fi domnul Sîrbu și domnul Laufer. Este posibil ca prima, acolo unde voturile au fost puse domnului Sîrbu, care era cumva deasupra domnului Dan pe listă, aș putea accepta o eroare. În partea cealaltă e foarte puțin probabil să fi fost o eroare. Prima este o secție din Drumul Taberei, iar cea de-a doua este o secție din Crângași".

Zeci de oameni protestează, miercuri dimineața, în fața Biroului Electoral al Sectorului 1 al Capitalei și cer renumărarea voturilor. Manifestanții strigă „Renumărare” și „Transprență”.

ADVERTISING

Vezi și Orban: Acolo unde oamenii noștri nu au fost vigilenți, au mai dispărut voturi de la Nicuşor Dan

Tudorache a organizat un protest

Între timp, zeci de oameni s-au adunat în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, majoritatea spunând că sunt susținătorii lui Dan Tudorache, primarul în funcție al Sectorului 1.

Aceștia spun că vor să fie renumărate voturile. Susținătorii strigă „Transparență” și „Renumărare”.

Cu frauda la lumină: Sacul cu voturi, un proces-verbal și Piedone la putere, după Colectiv

ADVERTISING

Alături de manifestați este și Dan Tudorache. Acesta a declarat că miercuri la ora 12.00 ar trebuie să fie luată o decizie.

„Am solicitat la Biroul Electoral Central renumărarea voturilor. Am înțeles că astăzi (miercuri – n.r.), undeva la ora 12.00 va fi o ședință și se va lua o decizie. Așteptăm și sperăm să se decidă renumărarea voturilor, pentru că, din punctul nostru de vedere, sunt suspiciuni de fraudă și cel mai corect este să renumărăm”, a spus Dan Tudorache.

Clotilde Armand îşi menţine primul loc la alegerile locale cu 41,03% din voturi, la o diferenţă de 1,25% de candidatul PSD, Dan Tudorache, după numărarea a 96% dintre voturi, arată rezultatele parțiale ale BEC.

Atât Armand, cât și Tudorache susțin că au câștigat alegerile și spun că votul a fost fraudat. PSD cere renumărarea voturilor, în vreme ce USR PLUS se opune.

De altfel, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat chiar miercuri dimineață că cea mai corectă variantă ar fi renumărarea voturilor.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇