Nelu Tătaru povestește cum a venit PSD-ul peste sala lui de operație

Nelu Tătaru povestește cum a venit PSD-ul peste sala lui de operație

Ministrul Sănătății a explicat de ce a intrat în politică, în condițiile în care înainte era medic. Nelu Tătaru dă vina pentru asta pe PSD, despre care spune că a venit peste el în sala de operație.

Nelu Tătaru a fost întrebat, sâmbătă seara, la Digi24, de ce a „părăsit” sala de operație.

”Răspunsul este foarte clar. A venit politica peste sala de operație, a venit PSD-ul peste sala mea de operație, îngrădindu-mi anumite activități pe care le făceam. Erau destule presiuni politice...”, a susținut ministrul, care a venit și cu detalii despre problemele pe care le-a întâmpinat în spital.

ADVERTISING

”Vrând să fac destul de multe, prin achiziții proprii, mi-am luat la început un endoscop, având competențe pentru endoscopie. Nu se accepta și nu accepta managerul spitalului să-l dau în comodat ca să-l putem folosi toți medicii din spital. Am fost nevoit să-mi cumpăr singur un laparoscop. Nu l-au acceptat nici pe acela în spital”, a relatat Tătaru.

În aceste condiții, actualul ministru a decis să intre în politică, pentru că ”îți asigura oarecum o expunere, dar nu în mod negativ, ca și presiune”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Erau două fronturi. Un front al managementului și al primăriei locale, același partid și, coincidență sau nu, erau frate și soră... La conducerea spitalului - sora, la conducerea primăriei - fratele”, mai precizează Tătaru pentru sursa citată.

Ministrul vine din județul ”roșu” Vaslui, unde a fost pe rând asistent medical, rezident, chirurg și apoi manager la Spitalul Municipal Huși.

Tătaru: Văd la sfârşitul lui iulie-început de august o viaţă cvasi-normală. Dar va trebui să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇