Tătaru: Văd la sfârşitul lui iulie-început de august o viaţă cvasi-normală. Dar va trebui să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi

Tătaru: Văd la sfârşitul lui iulie-început de august o viaţă cvasi-normală. Dar va trebui să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că primele măsuri de relaxare au fost percepute de români ca o adevărată libertate, dar, cu toate acestea, sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august ne-ar putea aduce o viaţă cvasi-normală.

”Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere.

Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, weekendurile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri”, a declarat Nelu Tătaru, marţi seara, la TVR 1.  

ADVERTISING

Tătaru: Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme

Întrebat dacă vin zile mai grele, ministrul Sănătăţii a subliniat că este necesar să respectăm regulile şi că va trebui să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi.  

”Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră.

ADVERTISING

Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea weekendurile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a explicat Tătaru.  

Tătaru: Încă nu s-a terminat primul val. Poate avea două cocoașe, a doua mai violentă decât prima

Ministrul a precizat că spitalele COVID sunt, în continuare, necesare.   ”Evoluţia din aceste spitale COVID ne arată că sunt în continuare necesare, mai ales în anumite zone unde avem focare în desfăşurare sau avem un număr crescut de cazuri.

ADVERTISING

Suntem într-o perioadă pandemică, suntem într-o perioadă în care avem un necesar de paturi pentru patologia COVID, dar să nu uităm nici de cei din patologia non-COVID”, a afirmat oficialul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇