Iohannis: Dacă situaţia de securitate se schimbă, reacţiile în UE vor fi comune. România e pregătită pentru migranţi ucraineni (Video)

Iohannis: Dacă situaţia de securitate se schimbă, reacţiile în UE vor fi comune. România e pregătită pentru migranţi ucraineni (Video)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că în situaţia în care situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei se schimbă, Uniunea Europeană are un pachet de reacţii stabilite şi a precizat că România este pregătită pentru un eventual flux de migranţi din această ţară.

„Dacă situaţia se schimbă (…), reacţiile pe care le vom avea vor fi reacţii comune, deci nu va reacţiona fiecare ţară separat, ci Uniunea Europeană are pachete de reacţii pregătite şi acestea vor fi puse în practică.

Dar, sigur, fiecare are şi probleme foarte concrete. De exemplu, noi avem peste 600 de kilometri de graniţă cu Ucraina şi este posibil să apară un flux de migranţi şi da, suntem pregătiţi pentru această situaţie.

ADVERTISING

Și în chestiuni de impact economic suntem pregătiţi, avem şi noi măsuri specifice pregătite.

Dar trebuie să ştim foarte clar, noi ne dorim o soluţie diplomatică, nu-şi doreşte nimeni o soluţie de tip sancţiuni, ci ne dorim ca această situaţie de pe Flancul estic să fie detensionată prin dezescaladare şi prin calmarea tensiunilor", a subliniat şeful statului.

Declarație de presă susținută de Președintele României la Bruxelles

???? LIVE Bruxelles - Declarația de presă a Președintelui României ????????, Klaus Iohannis, după participarea la reuniunea informală a Consiliului European, pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei ????????, și la Summitul Uniunea Europeană ???????? - Uniunea Africană

Publicată de Administrația Prezidențială a României pe Joi, 17 februarie 2022

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluţii privind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei şi la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană - Uniunea Africană, care va continua şi vineri.

ADVERTISING

Tot vineri, şeful statului va avea, în marja participării la Summitul UE - Uniunea Africană, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇