Iohannis a fost duminică, la biserică, la Sibiu, în ultima zi înainte ca oraşul să intre în carantina anunţată încă de vineri

Iohannis a fost duminică, la biserică, la Sibiu, în ultima zi înainte ca oraşul să intre în carantina anunţată încă de vineri

Vineri autorităţile au decis ca oraşul Sibiu să intre în carantină, din cauza numărului foarte mare de cazuri de coronavirus. Măsura însă nu a fost aplicată imediat (cum s-a întâmplat la Baia Mare şi Slobozia), ci doar anunţată pentru luni, timp în care rata de infectare poate să mai crească.

Precizăm că Sibiul este ceva vreme județul cu cea mai mare rată a infectărilor din țară şi mulţi s-au întrebat de ce a durat atât până să fie carantinat oraşul, care a ajuns la peste 11 cazuri la mie, în timp ce pentru alte localităţi s-a luat această măsură chiar de la 6 la mie.

ADVERTISING

O motivare oficială pentru întârziere nu există, însă ceea ce ştim este că soţia preşedintelui Klaus Iohannis locuieşte la Sibiu, în timp ce şeful statului e la Cotroceni.

Barna spune că situaţia este tragică la Sibiu, unde autoritățile ar evita să carantineze orașul de teama lui Iohannis și Turcan

Încă de miercuri DSP Sibiu a realizat o analiză de risc şi a trimis-o Centrului Naţional de Sănătate Publică pentru avizare. Decizia de carantinare a venit abia vineri... pentru luni.

Iar duminică dimineaţă am aflat că Iohannis s-a dus în acest weekend acasă.

ADVERTISING

Mai mult decât atât, el a fost şi la slujba de dimineaţă de la biserica din Piaţa Mare de la Sibiu, ocazie cu care s-a afişat în faţa presei pentru a spune câteva cuvinte despre tragedia de la Piatra Neamţ.

Iohannis a făcut comentarii despre incendiul din Neamţ, la ieşirea de la biserică: Trebuie trase învăţăminte!

Aşadar, preşedintele care iese de mai multe ori pe săptămână să transmită sfaturi şi recomandări despre cum să evităm aglomeraţiile şi să păstrăm distanţarea pentru a ne feri de coronavirus a decis azi, în ultima zi "de libertate" la Sibiu, să meargă la slujbă, la biserică, în oraşul cu un picior în carantină.

ADVERTISING

Vă prezentăm câteva detalii dramatice despre situaţia din Sibiu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇