Iohannis a făcut comentarii despre incendiul din Neamţ, la ieşirea de la biserică: Trebuie trase învăţăminte!

Iohannis a făcut comentarii despre incendiul din Neamţ, la ieşirea de la biserică:  Trebuie trase învăţăminte!

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, duminică, o primă reacţie pe viu (după cea scrisă de aseară) referitoare la tragedia de la Piatra Neamţ, unde incendiu a curmat 10 vieţi la spitalul judeţean:

„Tocmai vin din biserică unde cu toţii ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce post să spun? Condoleanţe familiilor îndurerate, iar celor care au supravieţuit însănătoşire grabnică!”.

Iohannis a fost la biserica din Piaţa Mare de la Sibiu, oraş care luni intră în carantină.

Preşedintele a subliniat din nou că sistemul medical trebuie reformat din temelii.

"E foarte important acuma să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita în viitor situaţii similare şi evident acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă mai e nevoie, de ce e absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate din România", a adăugat şeful statului.

ADVERTISING

În plus, Iohannis a subliniat că trebuie trase învăţăminte din ceea ce s-a întâmplat acum.

"Cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află exact mersul lucrurilor şi e clar că trebuie trase învăţămintele pentru a preveni astfel de accidente în alte părţi", a declarat preşedintele când a fost întrebat dacă tragedia de ieri se poate repeta oriunde în ţară.

Iohannis a subliniat că, din păcate, "pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară şi cu atât mai mult tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcţioanează aşa cum trebuie pentru a preveni incidente similare".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Preşedintele a transmis şi aseară un mesaj pe Facebook:

”Tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a îndoliat întreaga ţară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Secţia de Terapie Intensivă şi transmit condoleanţe şi multă putere familiilor în aceste momente grele. Sunt alături de toţi cei care sunt afectaţi de acest accident îngrozitor”, a scris Iohannis.

Toate informațiile despre tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece pacienţi au murit şi şapte persoane, inclusiv un medic, sunt în stare gravă în urma incendiului izbucnit de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

ADVERTISING

Incendiul de la Piatra Neamţ: Anunţ despre victimele care au murit în spitalul groazei

Incendiul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 18:30, la etajul al doilea al spitalului, la unul dintre saloanele din secția ATI, unde erau opt pacienți bolnavi de Covid, aflați în imposibilitatea de a se deplasa singuri, unii fiind intubați, alții având măști de oxigen.

Toți cei opt pacienți au murit, iar în încercarea de a-i salva, a fost grav rănit și medicul de gardă, medicul de anestezie şi terapie intensivă Cătălin Denciu. El a fost transferat în cursul nopții cu o aeronavă militară la Spitalul Floreasca și de aici a plecat duminică la un spital din Belgia.

Cine e medicul erou care se luptă pentru viaţă, după ce a încercat să îşi salveze pacienţii. Avionul care îl duce în Belgia a plecat de pe Otopeni

De asemenea, au mai murit doi pacienți din cel de-al doilea salon al secției ATI. Managerul spitalului, Lucian Micu, susține că aceștia nu au murit din cauza incendiului, ci erau într-o stare „foarte critică” și au decedat la câteva minute după ce au fost transferați de la ATI la secția UPU a spitalului.

Cei șase pacienți bolnavi de Covid care mai erau internați la ATI și au supraviețuit incendiului au fost transferați sâmbătă noaptea la Iași.

Imagini cutremurătoare din secția ATI a spitalului din Piatra Neamț care a fost mistuită de foc (Galerie foto)

Parchetul General a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă.

De caz se ocupă procurorii care au anchetat incendiile de la Maternitatea Giulești și Colectiv

Procurorul general Gabriela Scutea oferă primele detalii despre ancheta de la Neamţ

Presa internațională a relatat pe larg despre noua tragedie de la București, în termeni deloc măgulitori pentru România.

Cum comentează presa străină tragedia de la Piatra Neamț

Au apărut și primele declarații politice, cu scopul de a pasa vinovăția pentru această nouă tragedie care încearcă România. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că suntem toți vinovați, în timp ce Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț, cere politicienilor să nu se cațere pe cadavre, în căutarea vinovaților.

Tragedia de la Piatra Neamț: Tătaru zice că suntem toți vinovați, Arsene (PSD) cere politicienilor să nu se cațere pe cadavre

Filmul tragediei de la Piatra Neamţ: Salvatorii au ajuns în 5 minute şi au stins incendiul în 20! Au fost implicați 140 de pompieri, medici și asistenți


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇