Concluziile negocierilor PSD-PNL: Vor merge la Iohannis cu câteva variante de premier. Rotaţia Ciolacu-Cîţu rămâne o opţiune

Concluziile negocierilor PSD-PNL: Vor  merge la Iohannis cu câteva variante de premier. Rotaţia Ciolacu-Cîţu rămâne o opţiune

La finalul negocierilor de azi dintre PSD şi PNL, liderul liberalilor Florin Cîţu a declarat că sunt mai multe variante de premier şi că vor prezenta aceste nume preşedintelui Klaus Iohannis şi abia apoi vor fi făcute publice.

”În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele.

Cel mai bine, decât să apară tot felul de  de informaţii pe surse, când ajungem la o concluzie, vom prezenta”, a declarat Florin Cîţu, duminică, la finalul şedinţei cu liderii PSD.  

ADVERTISING

Întrebat când va avea loc întâlnirea cu şeful statului, Cîţu a răspuns: ”încă nu avem o dată”.  

Întrebat, de asemenea, când se va tranşa problema premierului, liderul PNL a răspuns că în perioada următoare.   ”Astăzi, mâine, poate în zilele următoare”, a spus Cîţu, citat de News.ro.

Ciolacu: Rotaţia de premieri rămâne o variantă

Şi președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat ce s-a stabilit legat de propunerea de premier la negocierile cu PNL.

El spune că una dintre variantele cu care se vor duce la Palatul Cotroceni este ca premierul să fie dat, prin rotație, de cele două partide.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante și să stabilim care să fie. Președintele României este îndreptățit prin Constituție să desemneze premierul”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că una dinte variante este cea „prin rotație”: „Este varianta prima, prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de președinte”.

Întrebat dacă cea de-a doua variantă ar presupune stabilirea din start a unui premier din partea unuia dintre cele două partide, Ciolacu a răspuns: „Este posibil, vom avea această discuție”.

ADVERTISING

Zilele trecute, Kelemen Hunor spunea că e foarte greu de ajuns la un compromis pentru că şi Cîţu, şi Marcel Ciolacu vor să fie premier.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇