Cîțu și Ciolacu merg până la urmă împreună la Kiev. Cîțu: Am încercat să fac şi să fie şi Ciucă acolo

Cîțu și Ciolacu merg până la urmă împreună la Kiev. Cîțu: Am încercat să fac şi să fie şi Ciucă acolo

După ce au anunțat miercuri că merg la o săptămână distanță la Kiev, se pare că totuși liderii Parlamentului român, Florin Cîțu și Macel Ciolacu, vor călători împreună.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, la DcNews, că va merge în vizita oficială din Ucraina împreună Florin Cîţu.

”Nu ştim dacă este exact data de 27, dar categoric se va merge la Kiev şi este stabilit în acest moment şi traseul şi marea parte din întâlniri”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, arătând că a fost invitat atât el cât şi preşedintele Senatului şi era normal să există o abordare comună.

ADVERTISING

”Cel puţin diplomatic este corect să ai o abordare comună şi mergem împreună”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă se vor vedea şi cu preşedintele Volodimir Zelenski, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Este în propunerea de calendar şi credem că se va concretiza şi această întâlnire, mai ales după speech-ul ţinut în Parlamentul României şi nu numai cu domnul Zelenski. Vom avea şi deplasări în zone de conflict şi zonele cele mai afectate”.

Marcel Ciolacu a mai spus că pe agenda de lucru se află şi tema drepturilor minorităţii româneşti din Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Este trecută pe agenda de lucru şi este normal. Minoritatea românească este implicată, fiindcă ei sunt cetăţeni ucraineni, este implicată în acest război, alături de cealaltă populaţie a Ucrainei şi toate minorităţile”, a afirmat Ciolacu.

Cîțu spune că a încercat să-l ia și pe Ciucă la Kiev. Nu spune de ce n-a reușit

La rândul său, preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat că nu vrea să avanseze nici o dată, public, pentru că sunt şi motive de securitate şi tipul de vizită este dinamic. Cîţu a mai spus că va avea o discuţie şi cu premierul. ”Eu am încercat să fac şi să fie şi el acolo”, a spus Cîţu.

ADVERTISING

”Se agrease o dată dar cred că o să fie mai multe delegaţii în aceeaşi zi, eu nu aş spune data, lucrurile sunt foarte în dinamică. Nu aş avansa nici o dată public, sunt şi motive de securitate şi tipul de vizită este dinamic sunt şi alţi preşedinţi de parlamennte în aceeaşi vizită”, a spus Florin Cîţu. 

Florin Cîţu a spus că a discutat cu premierul, înainte de asta.

”Eu am încercat să fac să fie şi el acolo, eu am relaţii cu el, nu ştiu dacă va fi în agenda vizitei dar eu o să am o discuţie şi cu premierul”, a mai spus el. 

Florin Cîţu a spus că a primit invitaţia cu ceva timp în urmă, înainte de Congresul PNL şi a menţionat că l-a informat pe preşedintele României. Cîţu a mai spus că de obicei vizita este de o zi, drumul mai mult. 

Despre mijlocul de transport cu care se va deplasa în Ucraina, Cîţu a arătat că sunt două variante. ”Încă discutăm, şi cei de la securitate se gândesc, în sensul de protecţie, şi vom vedea”, a arătat preşedintele Senatului. 

Despre discuţiile de la Kiev, Florin Cîţu a spus: ”Vom vedea după discuţia de acolo, noi mergem ca reprezentanţi ai Parlamentului, putem colabora din punct de vedere parlamentar, dar noi în România trebuie să facem mai mult în privinţa sancţiunilor impuse Rusiei, să fie aplicate în Romînia. Eu întotdeauna voi cere sancţiuni foarte dure pentru Rusia, pentru că doar aşa ne vom asigura că Rusia nu va începe o astfel de agresiuni în viitor, împotriva altor ţări”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇