Zelenski vorbeşte în Parlamentul de la Bucureşti: Ciolacu zice că nu ştie nimic, dar Cîţu şi ambasada confirmă discursul

Zelenski vorbeşte în Parlamentul de la Bucureşti: Ciolacu zice că nu ştie nimic, dar Cîţu şi ambasada confirmă discursul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar trebui să se adreseze azi Parlamentului României. Surse politice ne-au confirmat că chiar aşa se va şi întâmpla şi deja se montează un ecran uriaş în sala mare de la Camera Deputaţilor. Oficial însă Marcel Ciolacu nu confirmă exact ce se va întâmpla.

UPDATE Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a confirmat că discursul va avea loc la ora 19:00.

”Astăzi, la ora 19:00, vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României, cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru”, a afirmat Cîţu. Acesta a precizat că va exista o solicitare în acest sens în cadrul BPR, care se va reuni în cursul zilei de luni.

ADVERTISING

Ulterior, şi Ambasada Ucrainei a confirmat că preşedintele Zelenski va susţine un discurs în Parlamentul României, la ora 19:00.

Un deputat PNL a anunţat zilele trecute că discursul lui Zelenski va avea loc luni seara. Informaţia însă apare doar aşa, într-o postare mai amplă pe Facebook a lui Pavel Popescu (PNL), președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Întrebat luni dimineaţă ce ştie despre acest eveniment, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, nu părea să fie la curent.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Astept o informare din partea ambasadei ori o informare din partea MAE (...) Într-un stat diplomatic aşa se face. (...) Este posibil să avem acest discurs în cursul zilei de azi", a fost răspunsul lui Ciolacu la întrebările reporterilor despre intervenţia lui Zelenski în Parlamentul nostru.

Şeful Camerei a subliniat că astfel de anunţuri se fac pe "calea diplomatică", nu pe Facebook:

”E un lucru foarte important, vorbim de un preşedinte al unui stat suveran, atacat de către Rusia, în acest moment, unde este un genocid, şi din acest moment, eu nu mai am nicio reţinere să spun că Putin este un criminal de război, cred că calea diplomatică, nu calea de Facebook, şi încercarea pe Facebook de a ne face imagine, calea diplomatică este cea normală”, a spus liderul PSD.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu a precizat că, până la 12:30, când va fi un Birou Permanent reunit la Parlament.

Apoi, la ora 13:30 va fi şedinţa Biroului Permanent al Camerei. Surse politice au declarat pentru Spotmedia.ro că discursul era pe ordinea de zi a Camerei, fiind programat prin conferință video, de la ora 19:00, însă azi dimineaţă a dispărut de pe agendă. De toată afacerea s-a ocupat Florin Cîţu, care în weekend a demisionat de la şefia PNL, dar a rămas preşedinte al Senatului.

De altfel, Cîţu a anunţat primul că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să vorbească în Parlamentul României.

Totuşi, în ciuda a ceea ce zice Marcel Ciolacu, pregătirile sunt în toi la Camera Deputaţilor pentru evenimentul de diseară, unde se aduc inclusiv voluntari pentru a sta în sală la discurs.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇