Cîţu a mers și el în Ucraina, până la urmă, cu o zi în urma lui Ciucă și Ciolacu

Cîţu a mers și el în Ucraina, până la urmă, cu o zi în urma lui Ciucă și Ciolacu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a făcut, miercuri, o vizită în Ucraina şi s-a deplasat la Hostomel şi Irpin, anunţă preşedintele Radei Supreme din Ucraina, Ruslan Stefanciuk.

El a fost însoțit de preşedinţii parlamentelor din Macedonia de Nord şi Elveţia.

Cei trei oficiali, care au vizitat Hostomel şi Irpin, au transmis că vor acorda în continuare sprijin Ucrainei.

„Prietenii noştri sunt gata să ne ajute la nivel bilateral şi internaţional, să crească presiunea sancţiunilor asupra Rusiei, să se alăture reconstrucţiei Ucrainei independente, suverane, prospere”, a transmis preşedintele Radei Supreme din Ucraina.  

ADVERTISING

„Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a transmis și Cîțu pe Facebook.

În imagini se vede că fostul premier și lider al PNL poartă vestă antiglonț pe sub hanorac, spre deosebire de Irène Kälin, președintele Consiliului Național al Confederaţiei Elveţiene, de lângă el.

ADVERTISING

Cîțu a mers la Kiev singur, la o zi după ce premierul Ciucă, Ciolacu și ministrul Aurescu au fost primiți în capitala Ucrainei chiar de președintele Zelenski.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇