Dîncu spune că România nu va trimite arme în Ucraina și nu crede că va fi război în R.Moldova. Ce zice depre vizita lui Ciucă și Ciolacu, la Kiev

Dîncu spune că România nu va trimite arme în Ucraina și nu crede că va fi război în R.Moldova. Ce zice depre vizita lui Ciucă și Ciolacu, la Kiev

În România nu există, în momentul de față, discuții cu privire la trimiterea de arme în Ucraina, a declarat miercuri ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

”În acest moment, nu avem discuții legate de arme, de trimiterea de material letal în Ucraina. România sprijină umanitar Ucraina din primul moment, suntem cel mai important hub umanitar”, a spus Dîncu.

În ceea ce privește situația din Transnistria, unde luni și marți au existat mai multe explozii, ministrul a subliniat că este vorba despre o provocare şi o încercare de a crea un conflict care, spune el, nu are şanse să se dezvolte.

ADVERTISING

”Trebuie să ne îngrijoreze ceea ce se întamplă în jurul țării noastre. Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care după toate analizele noastre, în acest moment nu are şanse să se dezvolte, să se desfăşoare.

Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar și politic. Deci, din acest punct de vedere, cum spun şi la noi toţi cei care îşi dau cu părerea, să fii neutru este foarte bine”, a precizat Dîncu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat despre afirmațiile Rusiei, potrivit căreia România intenționează să atace Transnistria, apoi să anexeze R. Moldova, Dîncu a spus că aceste declarații ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanţă pentru propaganda Moscovei.

”Ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanţă pentru propaganda Moscovei. Atunci ne afectează. Dacă nu devenim cutia de rezonanţă pentru propaganda Moscovei, nu ne afectează.

Vedeți că rușii încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”, a subliniat Dîncu.

ADVERTISING

Ce spune despre vizita lui Ciucă și Ciolacu în Ucraina

Întrebat cum vede vizita premierului Nicolae Ciucă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la Kiev, ministrul Apărării a spus că este o vizită normală.

”O vizită normală, mi se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate. România a dat din prima zi a războiului semne de solidaritate şi gesturi concrete de solidaritate.

Acest gest al delegaţiei române a completat, să zic aşa, ajutorul pe care îl dăm, printr-o întâlnire simbolică, acolo, la Kiev, cu prietenii noştri din Ucraina”, a precizat Dîncu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇