Noi explozii în Transnistria. Au fost distruse două antene de telecomunicații (Foto & Video)

Noi explozii în Transnistria. Au fost distruse două antene de telecomunicații (Foto & Video)

Ministerul de Interne din Transnistria a anunțat că două explozii au avut loc, marți dimineață, în orașul Maiak, din regiunea Grigoriopol.

Prima explozie s-a produs la ora 6:40, iar a doua la 7:05, scrie NovostiPMR.

Două antene de telecomunicații care retransmiteau semnalul unor televiziuni și radiouri din Rusia au fost afectate. Nu s-au înregistrat victime.

La fața locului au fost trimise imediat forțele de ordine și serviciile de urgență ale Transnistriei. Poliția din Grigoriopol a izolat zona și a inspectat Centrul Transnistrean de Radio și Televiziune (PRTC). Ambele antene de mare putere au fost scoase din folosință.

ADVERTISING

Ziua 62 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Centrul Transnistrean de Radio și Televiziune este unul dintre cele 14 centre de transmisie radio ale fostei URSS.

Semnalul PRTC poate fi retransmis în Statele Unite, Orientul Mijlociu și America Latină. Centrul radio a fost construit la sfârșitul anilor 1960.

Și luni după amiază mai multe explozii au fost auzite în apropierea clădirii Ministerului Securității de Stat din Tiraspol.

ADVERTISING

Guvernul de la Chișinău a acuzat că sunt provocări pentru escaladarea situației din Transnistria.

Incidentul a venit la scurt timp după ce viceministrul rus de Externe Andrei Rudenko tocmai anunțase că Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei de acolo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇