Ziua 62: Germania trimite tancuri, tensiuni în Transnistria și delegație românească la Kiev. Putin oprește gazul în Europa (Foto & Video)

Ziua 62: Germania trimite tancuri, tensiuni în Transnistria și delegație românească la Kiev. Putin oprește gazul în Europa (Foto & Video)

Ucraina s-a apărat în a 62-a zi de război. Bombardamentele au continuat și din nou au făcut victime în rândul civililor, și se fac în continuare eforturi pentru evacuarea civililor aflați în stare critică în Mariupol.

Situația a devenit tensionată și în țara vecină. După exploziile din Transnistria, autoritățile din regiune au declarat cod roșu de alertă teroristă. Dacă Tiraspolul susține, fără dovezi, că ucrainenii ar fi fost implicați în ceea ce numesc un atac terorist, Kievul avertizează că este o provocare a rușilor, care, dacă Ucraina cade, vor merge direct la porțile Chișinăului.

Astăzi a avut loc o întâlnire de anvergură, la baza aeriană americană din Ramstein din vestul Germaniei, unde aproape 40 de ţări s-au reunit, la invitaţia Statelor Unite. Principalul rezultat, după cum a anunțat șeful Pentagonului, a fost schimbarea de politică a Germaniei în ceea ce privește livrarea de armament către Ucraina. Berlinul a anunțat că va livra 50 de tancuri antiaeriene Gepard, în timp ce Polonia a confirmat că a trimis tancuri.

Aceste livrări de arme au crescut nervozitatea la Moscova, de unde ministrul de Externe Serghei Lavrov a declarat că prin armele trimise în Ucraina, NATO este „în esență” în război cu Rusia.

O întâlnire importantă a avut loc și la Moscova, unde șeful ONU, Antonio Guterres i-a spus în față lui Putin că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o invazie. Iar la Kiev au ajuns Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Bogdan Aurescu. Șeful PSD a acuzat Rusia de genocid, în timp ce Zelenski a mulțumit pentru ajutorul în materie de apărare oferit.

Pus la zid de Occident, Putin a decis să nu mai amâne și a anunțat că taie gazul statelor care nu plătesc în ruble, urmând să vedem cum va face față Europa la acest nou șoc.

ADVERTISING

spotmedia.ro v-a prezentat, în format LIVE TEXT evenimentele din 26 aprilie, ziua 62 de război în Ucraina:

23:45 - Preşedintele rus Vladimir Putin nu este serios în intenţiile sale de a neocia cu Ucraina, acuză secretarul de Stat american Antony Blinken în audieri, marţi, în Comisia Afacerilor Externe din cadrul Senatului american.

”Noi n-am văzut niciun semn, până acum, că preşedintele (rus) Vladimir Putin este serios în privinţa unor negocieri semnificative. (...) Obiectivul nostru este să ne asigurăm că ele (autorităţile ucrainene) au capacitatea de a respinge agresiunea rusă şi de a-şi consolida poziţia la o eventuală masă de negocieri”, precizează el.

23:38 - Actorul Benedict Cumberbatch a declarat pentru Sky News că așteaptă ca o familie ucraineană să sosească în Marea Britanie pentru a locui la proprietatea sa, după ce s-a alăturat programului de relocare a refugiaților aici.

„Au reușit să iasă din Ucraina, le monitorizez progresul în fiecare zi. Din păcate, sunt supuși unui tratament medical, dar a spune ceva mai mult despre asta ar însemna să le invadăm intimitatea și prea multe despre când vor veni și cum se gestionează asta ar însemna să o invadăm pe a mea. Vreau să le ofer o anumită stabilitate după tulburările prin care au trecut, iar asta se va întâmpla în casa mea", a mai spus actorul.

23:30 - „Am fost în Borodianka și în Irpin. Sunt întristat și oripilat de ceea ce am văzut. Atrocitățile comise de forțele armate ruse împotriva civililor nu pot rămâne nepedepsite de comunitatea internațională! Ucraina se poate baza întotdeauna pe sprijinul României”, a scris pe Twitter Marcel Ciolacu, după vizita de marți, în Ucraina.

23:23 - Liderul PNL Rareș Bogdan a anunțat, la Digi24, că președintele Senatului Florin Ciucă va merge la Kiev miercuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

23:17 - Forţele ruse bombardează poduri şi căi ferate pentru a încetini livrările de arme occidentale pentru Ucraina, a indicat marţi un consilier al ministrului de interne ucrainean, după distrugerea unei căi strategice care lega Ucraina de România.

22:56 - După Polonia, și Bulgaria a anunțat că de miercuri nu va mai primi gaz din Rusia.

E de așteptat ca tot mai multe țări să facă anunțul, având în vedere că Moscova tocmai a anunțat că din 27 aprilie intră în vigoare ordinul lui Vladimir Putin referitor la plata în ruble pentru gaz.

22:20 - Kremlinul a anunţat marţi că Gazprom pune în aplicare decretul prezidenţial privind impunerea plăţiilor în ruble pentru livrările de gaze, fără a oferi clarificări suplimentare. Anunțul vine după ce Polonia a confirmat că a fost înștiințată că de miercuri nu mai primește gaze.

22:16 - Statele Unite au avertizat împotriva unei tentative de escaladare a tensiunilor în Transnistria, însă au evitat să atribuie exploziile Moscovei, așa cum a făcut-o Kievul.

”Rămânem îngrijoraţi în privinţa oricărei eventuale tentative de escaladare a tensiunilor”, a avertizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

21:43 - O situație surprinzătoare a avut loc azi. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și premierul Nicolae Ciucă au fost într-o vizită oficială la Kiev, în cadrul căreia au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. Din delegația română a făcut parte și ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

ADVERTISING

Înainte de Paște era anunțat că vor merge la Kiev Cîțu și Ciolacu. Ba chiar fostul lider PNL susținea că a făcut demersuri să meargă și noul lider al partidului, Nicolae Ciucă.

Mai multe detalii despre acest subiect, AICI.

Întâlnirea premierului Nicolae Ciucă și a lui Marcel Ciolacu cu Volodimir Zelenski, la Kiev

20:49 - Șeful ONU Antonio Guterres i-a spus în față lui Putin că ceea e se întâmplă în Ucraina este o invazie. Amintim că în Rusia este folosit exclusiv termenul „operațiune militară specială” și oricine vorbește de invazie sau război riscă amenda și chiar și ani grei de închisoare.

20:25 - Președintele rus Vladimir Putin a vorbit marți seara, după întâlnirea cu liderul ONU Antonio Guterres. Liderul de la Kremlin a spus că negocierile cu Ucraina vor continua online și a descris situația de la Mariupol drept „complicată și tragică”, dar spune că nicio operațiune rusă nu mai e în desfășurare în oraș. El insistă că soldații ucraineni folosesc civilii drept scuturi umane la Azovstal și că rușii nu îi opresc dacă vor să plece.

Putin a calificat iar drept „provocări” masacrarea civililor în localitățile de la periferia Kievului, susținând că „armata rusă nu a avut nimic de-a face cu asta”.

20:06 - Pe lângă faptul că trimite tancuri, Germania va și antrena, pe teritoriul său, soldați ucraineni, a mai anunțat Berlinul.

19:45 - Ministerul de Externe al Rusiei a acuzat Marea Britanie că provoacă Ucraina să atace Rusia și a avertizat că „Moscova va răspunde proporțional la aceste tentative”.

19:26 - Întâlnirea de la baza Ramstein din Germania s-a încheiat. Într-o conferință de presă, șeful Pentagonului Lloyd Austin, cel care a inițiat summitul, a spus că principalul rezultat al întâlnirii a fost schimbarea de politică a Germaniei în ce privește livrarea de armament pentru Ucraina.

Întrebat de amenințarea Rusiei cu războiul nuclear, Austin a preferat să nu comenteze, spunând că „nu ajută la nimic și e periculos să speculezi în legătură cu armele nucleare”.

„Nimeni nu vrea să vadă un război nuclear. Nimeni nu ar câștiga”, a spus șeful Penatgonului, făcând un nou apel la Vladimir Putin să dezescaladeze conflictul.

19:17 - Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat, marţi, cu omologul său rus, Vladimir Putin, propunându-i din nou să accepte un summit cu Volodimir Zelenski pentru încheierea conflictului militar din Ucraina.

18:56 - Ministrul Apărării Vasile Dîncu a participat marți la prima reuniune a Grupul Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, găzduită în Baza Aeriană Ramstein de secretarul american al apărării Lloyd Austin. Dîncu a vorbit și cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării.

18:40 - Livrările de gaz din Rusia către Polonia au fost oprite, marți, iar ministerul pentru climă a alcătuit o echipă de criză, informează site-ului polonez Onet.pl, citat de businessinsider.com.pl.

Informația mai întâi despre o reducere semnificativă a transportului de gaze și apoi despre suspendarea acestuia marți a fost confirmată neoficial de Onet atât unor surse guvernamentale, cât și Companiei poloneze de petrol și gaze (PGNiG). Rușii nu au informat partea poloneză cu privire la motivele suspendării livrărilor. Nu există încă un comunicat din partea rusă dacă aceasta reprezintă îndeplinirea ultimatumului cu care a amenințat recent Vladimir Putin. Comunicatele oficiale pe această temă sunt așteptate în cursul zilei de astăzi

18:07 - Cel puţin nouă persoane au fost ucise marţi în bombardamente ale armatei ruse în estul şi sudul Ucrainei, în orașele Popasna, Harkov, Doneţk şi Zaporijjea, potrvit unor bilanţuri difuzate de către autorităţile locale.

18:03 - Șocul global asupra prețurilor la alimente și combustibili legate de conflictul dintre Rusia și Ucraina va dura cel puțin până la sfârșitul anului 2024 și va crește riscul de stagflație, arată Banca Mondială în cel mai recent raport privind perspectivele pieței produselor de bază.

17:57 - Consilierul lui Zelenski Mikhailo Podoliak a avertizat că dacă Ucraina cade, Rusia va invada Moldova.

„Rusia vrea să destabilizeze regiunea transnistreană și sugerează că Moldova ar trebui să aștepte oaspeți. Vești proaste: Dacă Ucraina cade mâine, trupele rusești vor fi la porțile Chișinăului. Vești bune: Ucraina va asigura cu siguranță securitatea strategică a regiunii. Dar trebuie să lucrăm ca o echipă".

17:46 - Nivelul radioactivităţii în centrala Nucleară avariată de la Cernobîl, în Ucraina, este ”anormal”, estimează marţi directorul general al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA) Rafael Grossi în cursul unei vizite la faţa locului.

”Nivelul radioactivităţii este, aş spune, anormal. Noi urmărim toate aceste lucruri zilnic”, le-a declarat Rafael Grossi unor jurnalişti la faţa locului.

Instalaţia de la Cernobîl a fost ocupată de către armata rusă de la 24 februarie la 31 martie.

17:22 - Așa-zisul președinte al Transnistriei Vadim Krasnoselski a acuzat un posibil atac terorist în capitala regiunii separatiste, susținând că sunt dovezi că Ucraina ar fi implicată. El nu a prezentat acele dovezi, însă a cerut Kievului să investigheze posibila implicare a unor grupări militante ucrainene în Transnistria.

Krasnoselski a mai cerut și Chișinăului să intensificce negocierile pentru rezolvarea „problemei transnistrene” și să nu permită ca Moldova să fie atrasă în agresiuni împotriva Tiraspolului.

16:58 - Un alt elicopter rusesc Ka-52 a fost distrus în regiunea Harkov.

16:37 - Uniunea Europeană a avertizat marţi împotriva unei noi catastrofe nucleare în Ucraina, la 36 de ani de la explozia de la Cernobâl.

16:21 - Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a postat pe Twitter câteva imagini de la baza aeriană Ramstein din Germania, unde reprezentanții a peste 40 de țări s-au întâlnit pentru a discuta despre Ucraina.

”Tocmai am început o întâlnire istorică – peste 40 de țări s-au adunat pentru a ajuta Ucraina să câștige lupta împotriva invaziei Rusiei”, a scris Austin.

16:04 - Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că preşedintele rus, Vladimir Putin, nu are în plan vreo discuţie cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe tema situației din Transnistria.

15:51 - Conferința de presă comună susținută de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a devenit acidă, după ce Lavrov a reclamat că ONU nu a intervenit în urma a ceea ce el a numit o încălcare a acordurilor de la Minsk de către Ucraina în legătură cu Lugansk și Donețk.

Guterres a intervenit și a spus că înțelege că Rusia are „multe nemulțumiri”, dar există „un număr mare de mecanisme prin care pot fi abordate nemulțumirile”.

15:48 - Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia a respins propunerea Ucrainei de a organiza discuții de pace în orașul Mariupol.

15:44 - Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, din informaţiile pe care le deţin autorităţile de la Chişinău, exploziile produse începând de luni în Transnistria îşi au originea la forţe din interiorul regiunii transnistrene.

15:33 - Rușii și-au pus steagul în localitatea Vasilyevka, din regiunea Zaporojie.

15:27 - ONU investighează 300 de crime în Ucraina, a declarat, marţi, reprezentanta Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului în Ucraina, Matilda Bogner.

15:12 - Norvegia va aloca 44 de milioane de dolari unei inițiative conduse de Marea Britanie de a cumpăra arme și echipamente militare pentru Ucraina.

14:59 - Premierul Boris Johnson a anunțat că Marea Britanie va trimite ambulanțe și mașini de pompieri pentru a ajuta poporul ucrainean să ofere îngrijiri medicale și să salveze vieți.

14:50 - Rusia a decis expulzarea a trei diplomaţi suedezi, ca ripostă la o decizie similară a Guvernului de la Stockholm.

14:36 - Președintele Vladimir Putin a decorat un deputat rus pentru participarea la războiul din Ucraina. Deputatul Dumei de Stat Adam Delimkhanov a primit titlul de ”Erou al Federației Ruse”.

În februarie 2022, Adam Delimkhanov a amenințat că va „taia capetele” membrilor familiei lui Saidi Yangulbaev, un fost judecător al Curții Supreme din Cecenia, precum și a tuturor celor care sunt împotriva lui Putin.

14:17 - Primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, a declarat că o a treia groapă comună a fost găsită în apropiere de oraș. Boicenko a acuzat forțele ruse că au obligat oamenii să participe la înmormântări în masă în schimbul hranei.

14:01 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a pledat marţi, în prima sa vizită la Moscova după declanşarea invaziei ruse în ţara vecină, pentru o încetare a focului în Ucraina "în cel mai scurt timp".

13:47 - Trei piloți ruși, suspectați că au bombardat clădiri civile în regiunile Harkov și Sumî, se numără printre militari ruși împotriva cărora Kievul pregătește acuzații de crime de război, a declarat biroul procurorului general ucrainean.

13:28 - În Transnistria a fost instituit cod roşu de alertă teroristă începând de marţi, timp de 15 zile, transmite Radio Chişinău, care citează presa rusă, ce preia o declaraţie publicată pe site-ul liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

13:14 - Agenția ONU pentru refugiați se așteaptă ca aproximativ 8,3 milioane de persoane să părăsească Ucraina în acest an, revizuind în creștere estimarea anterioară.

12:57 - Președintele Senatului, Florin Cîțu, evită să confirme că miercuri va fi, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, în vizită la Kiev.

„Este în lucru o vizită pentru Kiev. Așa cum am spus și acum o săptămână, vă spun și acum - vom da detaliile atunci când le avem. Este o vizită care va fi un moment dat”, a spus Cîțu.

12:45 - Germania va livra Ucrainei tancuri antiaeriene Gepard, a anunțat marți Ministerul german al Apărării.

12:23 - Rusia susține că a ucis peste 500 de militari ucraineni în atacurile de noaptea trecută. Informațiile nu au putut fi verificate, scriu BBC și The Guardian.

12:12 - Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a lăudat „valoarea și priceperea” forțelor armate ale Ucrainei și a spus că apărarea împotriva invaziei Rusiei va rămâne în istorie. El a subliniat că Ucraina este o sursă de inspirație pentru lumea liberă.

11:58 - Comisarul pentru Energie al Uniunii Europene, Kadri Simson, a declarat într-o conferință de presă la Varșovia că un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei este așteptat „foarte curând”.

11:46 - Rusia a lansat două rachete deasupra orașului Zaporojie. O persoană a murit și alta a fost rănită.

11:38 - Oamenii pleacă din Transnistria. La ieșirea din regiune s-au format cozi mari.

Cozi de mașini la ieșire din regiunea transnistreană, la toate punctele de pe tronsonul liniei administrative.

Publicată de Zona de Securitate pe Marţi, 26 aprilie 2022

11:20 - Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție.

11:12 - Londra răspunde ameninţării lui Lavrov privind izbucnirea unui Al Treilea Război Mondial: NATO a fost implicată în consolidarea Flancului Estic, iar comunitatea donatorilor nu este compusă doar din statele care alcătuiesc alianţa, ci şi din altele din exterior, a declarat secretarul de stat britanic însărcinat cu Apărarea, James Heappey.

11:03 - Procuratura regională din Harkov a lansat o anchetă după ce a afirmat că forțele ruse au înființat un „lagăr de concentrare" în orașul Vovceansk.

10:50 - Ministerul de Interne din regiunea separatistă Transnistria a anunțat că două explozii au avut loc marți dimineață în orașul Maiak din regiunea Grigoriopol. Două antene de telecomunicații care retransmiteau semnalul unor televiziuni și radiouri din Rusia au fost afectate. Nu s-au înregistrat victime.

10:28 - Premierul bulgar Kiril Petkov a lansat o campanie publică cerându-le conaţionalilor să doneze salariul pe o lună unui fond pentru guvernul ucrainean.

10:11 - Fum negru se observă deasupra uzinei Azovstal din Mariupol:

09:55 - Analiștii cred că Rusiei îi va lua 10 ani pentru a restabili economia la nivelul ei de dinainte de război, în timp ce Ucrainei îi va lua 5 ani.

09:34 - Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, urmează să se întâlnească azi, la Moscova, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. Se aşteaptă ca discuţiile dintre cei doi să se concentreze asupra oraşului-port asediat Mariupol, unde, deşi au declarat o victorie, forţele ruse nu au reuşit să cucerească oţelăria Azovstal.

09:21 - De la începutul războiului din Ucraina, 217 copii au murit și 391 au fost răniți, spune Procuratura Generală.

09:06 - Rusia simte înfrângerea în Ucraina, a comentat ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba afirmația omologului său rus, Serghei Lavrov, că există un risc real să izbucnească al treilea război mondial.

08:47 - Ministerul Apărării din UK susține, în ultimul său raport, că forțele ruse încearcă să încercuiască militarii ucraineni din estul țării. Există informații că orașul Kreminna din regiunea Luhansk a căzut. Lupte grele au fost raportate la sud de Izium, în provincia Harkov, în timp ce forțele ruse încearcă să înainteze spre orașele Sloviansk și Kramatorsk din nord și est. În sud-est, forțele ucrainene se pregătesc să apere Zaporojie, unde la primele ore s-au auzit explozii puternice.

08:41 - Potrivit unui sondaj realizat de Info Sapiens, 93% dintre ucraineni cred că Ucraina va învinge Rusia, dar nu se așteaptă ca războiul să se termine repede și ușor.

08:37 - 931 de localități au fost eliberate de sub forțele ruse.

08:35 - Explozii sunt raportate în Zaporojie.

08:01 - La Kiev a fost instituită stare de asediu pe timp de noapte pentru a proteja populația de „acțiunile provocatoare" ale Rusiei, anunță autoritățile ucrainene. Starea de asediu este în vigoare pe parcursul acestei săptămâni, începând de luni până vineri, de la 22.00 până la 5.00, ora locală.

07:49 - Serviciul poştal ucrainean, Ukrposhta, va emite un nou timbru pentru a onora Antonov-225 Mriya (Mriya înseamnă „vis” în ucraineană), care a fost cel mai mare avion cargo din lume înainte de a fi distrus într-un atac asupra aeroportului Hostomel, lângă Kiev, imediat după ce Rusia şi-a lansat invazia, potrivit The Guardian.

07:01 - SUA au lansat luni un site pentru ca americanii să depună cereri pentru a-i sponsoriza pe ucrainenii care fug temporar în SUA, informează BBC. "Uniting for Ukraine" permite americanilor să sponsorizeze financiar refugiaţii ucraineni și este deschis doar potenţialilor sponsori din SUA.

06:55 - Rubla rusească s-a apreciat luni la peste 77 de unităţi faţă de euro, până la un maxim al ultimilor doi ani, ajutată de plăţile de taxe pe care companiile urmează să le efectueze în această săptămână şi în timp ce piaţa aşteaptă, vineri, o decizie a băncii centrale referitoare la dobânzi, transmite Reuters.

06:11 - Aproape 40 de ţări se reunesc, marţi, în Germania, la invitaţia Statelor Unite, pentru a întări apărarea Ucrainei care, potrivit secretarului de stat american al Apărării Lloyd Austin "poate câştiga" în faţa Rusiei, dacă i se oferă mijloacele, informează AFP.

05:48 - Regatul Unit a anunţat că elimină toate taxele vamale pentru produsele ucrainene şi interzice exportul anumitor tehnologii sensibile către Rusia, pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse, informează AFP. Sunt vizate în special orzul, mierea, păsările de curte şi conservele de roşii.

04:24 - Producătorul german de arme Rheinmetall s-a oferit să vândă Ucrainei 88 de tancuri de luptă Leopard uzate, potrivit unor documente obţinute de dpa. Oferta ar include şi pregătirea militarilor pentru utilizarea lor, în Germania.
Guvernul german a primit, de asemenea, o altă cerere din partea Rheinmetall pentru a i se permite să livreze Ucrainei 100 de vehicule blindate Marder. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, a declarat că o decizie va fi luată în curând.

03:38 - Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este "în esenţă implicată în război cu Rusia", iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu difuzat luni, relatează Reuters.

01:11 - Premierul polonez Mateusz Morawiecki a recunoscut că ţara sa a trimis tancuri în Ucraina, fără a spune câte, transmite AFP. Presa poloneză a avansat un număr de 40 de tancuri T-72, dar guvernul nu a confirmat informaţia.

00:50 - Rusia Unită, partidul politic creat pentru a-l sprijini pe preşedintele Vladimir Putin, a anunţat planuri de înăsprire a controversatei legi privind agenţii străini, într-o nouă acţiune de reprimare a vocilor dizidente din Rusia, transmite dpa. Noua versiune a legii, introdusă luni în parlament, prevede că termenul de "agent străin" va fi aplicabil pe scară largă. În viitor, simpla acuzare a cuiva ca fiind "sub influenţă străină" va fi suficientă pentru ca acesta să primească această etichetă.

00:09 - Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a asigurat luni că Rusia va continua negocierile de pace cu Ucraina, dar a avertizat asupra pericolului real al unui război mondial, transmite AFP. "Pericolul este grav, este real, nu poate fi subestimat", a spus ministrul rus, citat de Interfax.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇