Şeful Pentagonului crede că Ucraina poate câştiga acest război: Vrem să vedem Rusia slăbită!

Şeful Pentagonului crede că Ucraina poate câştiga acest război: Vrem să vedem Rusia slăbită!

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost întrebat la revenirea din Ucraina ce consideră acum SUA ca succes în Ucraina.

„Vrem să vedem Ucraina că rămâne o țară suverană, o țară democratică, capabilă să-și protejeze teritoriul suveran. Vrem să vedem Rusia slăbită, în măsura în care nu poate face genul de lucruri pe care le-a făcut în invadarea Ucrainei.

Și-a pierdut deja o mulțime de capacități militare. Vrem să vedem că nu au capacitatea de a reproduce foarte rapid această capacitate", a răspuns Austin, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Şeful Pentagonului crede că Ucraina ar putea câștiga războiul, dacă ar avea „echipamentul potrivit” și „sprijinul potrivit”.

"În ceea ce privește capacitatea lor de a câștiga - primul pas în câștig este să crezi că poți câștiga. Și așa că ei cred că pot câștiga. Credem că noi - ei - putem câștiga, dacă au echipamentul potrivit, suportul potrivit și vom face tot ce putem și vom continua să facem tot ce putem", a adăugat Lloyd Austin, vorbind presei din Polonia.

Secretarul de Stat, Antony Blinken, și secretarul Apărării, Lloyd Austin, s-au întâlnit, duminică, la Kiev, cu preşedintele Volodimir Zelenski şi i-au promis ambasador după o pauză de doi ani.

ADVERTISING

Blinken şi Austin au venit în Ucraina cu veşti bune şi mulţi bani. După întâlnire, Zelenski a mulţumit americanilor pentru un ajutor fără precedent.

În replică, ambasadorul Rusiei la Washington avertizează SUA să nu trimită mai multe arme în Ucraina.

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇