Americanii au creat o dronă specială pentru războiul din Ucraina: Phoenix Ghost

Americanii au creat o dronă specială pentru războiul din Ucraina: Phoenix Ghost

Forţele Aeriene americane au dezvoltat un model special de drone pentru a fi oferite armatei ucrainene, a comunicat Pentagonul, joi, după ce preşedintele Joseph Biden a anunţat asistenţă financiară suplimentară destinată Ucrainei.

Noul plan de asistenţă de securitate, în valoare de 800 de milioane de dolari, include și 121 de drone de tip Phoenix Ghost.

„Aceste drone au fost dezvoltate rapid de Forţele Aeriene ca reacţie la solicitările Ucrainei. Oferă capabilităţi similare cu modelul Switchblade (foto), dar specificităţile nu sunt exact la fel”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune CNN.

ADVERTISING

Kirby a explicat că noul model de dronă necesită „pregătire minimă” pentru a fi utilizat.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat joi, în contextul vizitei la Washington a premierului ucrainean Denis Şmihal, suplimentarea cu 800 de milioane de dolari a asistenţei în materie de securitate pentru Ucraina.

„Anunţ astăzi acordarea a încă 800 de milioane de dolari pentru a suplimenta capabilităţile Ucrainei de a lupta în estul ţării, în regiunea Donbas”, a declarat Joseph Biden, citat de CNN, precizând că armata ucrineană va primi inclusiv sisteme de artilerie grea, drone militare şi muniţie.

ADVERTISING

Până în prezent, Statele Unite s-au angajat să ofere Ucrainei asistenţă de securitate în valoare de 3,4 miliarde de dolari de la începerea invaziei militare ruse.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇