SUA trimit arme în Ucraina de încă 800 de milioane de dolari, inclusiv artilerie grea și câte zece rachete antitanc pentru fiecare tanc rusesc trimis în luptă

SUA trimit arme în Ucraina de încă 800 de milioane de dolari, inclusiv artilerie grea și câte zece rachete antitanc pentru fiecare tanc rusesc trimis în luptă

Preşedintele american Joe Biden anunţă încă 800 de milioane de dolari ajutor militar pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice.

În plus, Biden va trimite Congresului o solicitare suplimentară de buget, pentru a menţine fluxul de ajutor militar către Ucraina, relatează CNN.

În total, ajutorul militar asigurat doar de SUA ar depăși până acum 2 miliarde de dolari, după calculele noastre, pe baza anunțurilor făcute de americani de la începutul războiului.

ADVERTISING

„Anunţ un alt pachet în valoare 800 de milioane de dolari pentru a spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas, cu arme de artilerie grea, obuziere, muniţie şi mai multe drone tactice. E un alt tip de teren, necesită arme pentru a avea eficienţă maximă”, a afirmat Biden.

„Am trimis arme cu o viteză record Ucrainei (...) 15 milioane de gloanţe şi obuze, 10 sisteme antitanc pentru fiecare tanc rusesc trimis în luptă”, a mai precizat Biden.

„Transmitem la timp informaţii Ucrainei pentru a se apăra. De asemenea, SUA intermediază transferul de arme trimise de alţi parteneri (...) Slovacia a trimis sisteme antiaeriene de tip S300. Nu putem spune public tot ce fac partenerii”, a spus el.

ADVERTISING

„Anunţăm un flux continuu de arme, aproape am epuizat capacitatea de a scoate arme din stocurile naţionale”, a subliniat liderul SUA.

„Pentru a susţine Ucraina pe toată durata acestei lupte, săptămâna viitoare va trebui să trimit Congresului o cerere suplimentară de buget pentru a menţine continuu fluxul de arme şi muniţii pentru curajoşii luptători ucraineni şi să continuăm să oferim asistenţă economică poporul ucrainean”, a mai spus Biden.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇