Zelenski: Revenirea la viaţa normală a oraşelor din Ucraina continuă, 934 de aşezări au fost deja eliberate

Zelenski: Revenirea la viaţa normală a oraşelor din Ucraina continuă, 934 de aşezări au fost deja eliberate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că revenirea la viaţa normală a oraşelor şi comunităţilor din Ucraina continuă şi că 934 de aşezări au fost deja eliberate.

Poliţia şi-a reluat activitatea în 435 de localităţi, iar autoguvernarea locală a început să lucreze în 431 de comunităţi.

”934 de aşezări au fost deja eliberate. Poliţia şi-a reluat activitatea în 435 de localităţi. Autoguvernarea locală a început să lucreze în 431 de comunităţi. Activitatea centrului pentru ajutoare umanitare a fost lansată în 361 de aşezări. Restabilim treptat accesul oamenilor la serviciile medicale şi educaţionale, la organele de protecţie socială. Refacem infrastructura rutieră, alimentarea cu energie electrică, gaz şi apă”, anunţă Zelenski.

ADVERTISING

Preşedintele Ucrainei spune că este important ca reprezentanţa UE şi ambasadele ţărilor prietene să îşi reia activitatea la Kiev.

”Acesta este unul dintre semnalele necesare pentru a spune Rusiei că nu există alternativă la pace. Nu există nicio alternativă pentru a pune capăt războiului şi a garanta securitatea deplină pentru Ucraina. Cu cât misiunile diplomatice revin la muncă în capitala noastră, cu atât acest semnal important va fi mai puternic.

Deja 18 misiuni străine lucrează la Kiev în diferite formate. În special, Italia, Iran, Kazahstan, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, Sfântul Scaun, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Turcia, Franţa, Cehia, Estonia şi altele”, afirmă el.

ADVERTISING

Ziua 57 de război în Ucraina – desfăşurarea evenimentelor

El atrage atenţia că cele mai mari ameninţări sunt minele plantate de ocupanţi şi obuzele care nu au explodat.

”Este nevoie de mult timp, de mult efort pentru a le neutraliza pe toate. Şi sunt recunoscător tuturor specialiştilor, tuturor salvatorilor care îndeplinesc această sarcină importantă”, mai spune Zelenski.

Potrivit liderului ucrainean, situaţia din estul şi sudul ţării rămâne cât se poate de gravă.

”Ocupanţii nu renunţă să încerce să obţină măcar o victorie pentru ei înşişi, printr-o nouă ofensivă la scară largă. Cel puţin ceva cu care îşi pot „hrăni” propagandiştii”, afirmă el.

ADVERTISING

Preşedintele Ucrainei afirmă că se fac eforturi pentru a asigura furnizarea de arme armatei.

”În fiecare zi, toţi diplomaţii noştri, toţi reprezentanţii noştri şi eu personal lucrăm 24/7 prin toate canalele posibile - oficiale şi neoficiale - pentru a accelera livrarea ajutoarelor. Partenerii noştri au început să ne înţeleagă mai bine nevoile. Înţelegeţi exact de ce avem nevoie. Şi exact când avem nevoie de toate acestea. Nu în săptămâni, nu într-o lună, ci imediat. Chiar acum, deoarece Rusia încearcă să-şi intensifice atacurile”, mai spune el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇