Lavrov dă vina pe SUA pentru războiul din Ucraina și spune că nu se poate negocia serios cu Zelenski: În funcţie de ce bea sau fumează, spune multe

Lavrov dă vina pe SUA pentru războiul din Ucraina și spune că nu se poate negocia serios cu Zelenski: În funcţie de ce bea sau fumează, spune multe

Dorinţa Statelor Unite de a guverna lumea este de vină pentru situaţa din Ucraina, declară ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Următoarea fază a acţiunii militare a Rusiei în Ucraina ”începe”, anunţă şeful diplomaţiei ruse într-un interviu acordat publicaţiei India Today, relatează AFP, potrivit News.ro.

”Sunt sigur că va fi un moment foarte important al acestei întregi operaţiuni speciale. Armata noastră ţinteşte numai infrastructuri militare şi nu civile”, răspunde şeful diplomaţiei ruse unor acuzaţii potrivit cărora armata rusă comite atrocităţi în Ucraina.

ADVERTISING

Mai mult, el acuză că ”armata ucraineană foloseşte civili ca scuturi umane”.

”Occidentul nu acordă atenţie faptelor noastre. Ei atrag atenţia asupra unor lucruri false, ca de exemplu ceea ce au spus cu prvire la Bucea”, dă el asigurări.

”Ei (occidentalii) au evocat Bucea la trei zile după ce primarul ucrainean din Bucea a declarat mândru că oraşul era din nou sub controlul lor”, adaugă Serghei Lavrov.

”Nu se poate negocia serios cu Zelenski”

Totodată, Lavrov a acuzat Occidentul că a profitat de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, asupra căruia ar fi făcut presiuni pentru ca acesta să ignore Acordurile de pace de la Minsk privind Donbasul (estul Ucrainei), unde armata ucraineană şi forţele proruse din Doneţk şi Lugansk se înfruntă încă din 2014, potrivit Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Au făcut tot posibilul pentru a consolida în el (în Zelenski) dorinţa de a ignora Acordurile de la Minsk", a insistat şeful diplomaţiei ruse.

În opinia lui Lavrov, nu se poate negocia serios cu Zelenski, deoarece preşedintele ucrainean "îşi schimbă constant punctul de vedere în direcţii diametral opuse".

Zelenski "vorbeşte mult. În funcţie de ce bea sau fumează, spune multe", a replicat înaltul diplomat rus, atunci când a fost întrebat despre presupusa intenţie a Rusiei de a folosi arme nucleare în Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇