Zelenski s-a întâlnit cu Blinken şi Austin, care au venit în Ucraina cu veşti bune şi mulţi bani

Zelenski s-a întâlnit cu Blinken şi Austin, care au venit în Ucraina cu veşti bune şi mulţi bani

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, și secretarul Apărării, Lloyd Austin, au mers în Ucraina de Paşte cu veşti bune şi promisiuni de mulţi bani.

Cei doi s-au întâlnit duminică târziu cu președintele Volodimir Zelenski, a confirmat un înalt oficial al Departamentului de Stat, potrivit Reuters, citată de The Guardian.

Cei doi au anunțat întoarcerea treptată a diplomaților americani în Ucraina și numirea unui nou ambasador.

Au promis, de asemenea, asistență în valoare de 713 milioane de dolari pentru guvernul lui Zelenski și țările din regiune, din care 322 de milioane de dolari sunt alocaţi Kievului.

ADVERTISING

AP explică: O astfel de finanțare e diferită de asistența militară anterioară a SUA pentru Ucraina. Nu e o donație de stocuri ale Departamentului de Apărare, ci mai degrabă numerar, pe care țările îl pot folosi pentru a cumpăra provizii de care ar putea avea nevoie.

Aceşti bani, împreună cu muniţie în valoare de 165 de milioane de dolari, fabricată în afara SUA, dar care e compatibilă cu armele din epoca sovietică pe care ucrainenii le folosesc, duc suma totală a asistenței militare americane pentru Ucraina la 3,7 miliarde de dolari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇