Americanii trimit ambasador în Ucraina, după ce doi ani nu au avut

Americanii trimit ambasador în Ucraina, după ce doi ani nu au avut

Bridget Brink, care în prezent ocupă funcţia de ambasador al Statelor Unite în Slovacia, va fi numită în funcţia de ambasador al Statelor Unite în Ucraina, post care a rămas vacant de la începutul anului 2020, când preşedintele SUA era Donald Trump.

Presa americană precizează că preşedintele Joe Biden o va nominaliza pe Brink pentru a ocupa această funcţie, în cursul zilei de luni.

De asemenea, vizita secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, şi a secretarului Apărării, Lloyd Austin, la Kiev nu presupune implicarea directă a forţelor americane în conflictul ucrainean, potrivit oficialilor apărării, relatează BBC.

ADVERTISING

Blinken şi Austin s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în Ucraina, duminică seara.

Oficialii americani de rang înalt au subliniat că revizuiesc condiţiile de securitate din capitala ucraineană şi că vor redeschide ambasada din Kiev de îndată ce situaţia o va permite.

Ambasada rămâne închisă, iar un birou temporar a fost mutat în Polonia.

”Preşedintele a fost foarte specific când a afirmat că nu vor exista trupe americane care luptă în Ucraina, iar acest lucru include cerul deasupra Ucrainei”, a declarat un oficial al apărării pentru presa americană.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Această vizită nu previzionează o implicare reală a forţelor americane”, a adăugat el.

Totuşi, Blinken şi Austin au venit în Ucraina cu veşti bune şi mulţi bani. După întâlnire, Zelenski a mulţumit americanilor pentru un ajutor fără precedent.

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇