Navele rusești nu mai au voie în porturile din SUA

Navele rusești nu mai au voie în porturile din SUA

Președintele american Joe Biden a declarat joi că Statele Unite vor interzice accesul navelor rusești în porturile americane, în încercarea de a izola și mai mult Moscova pe fondul invaziei sale în Ucraina.

„Nicio navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deținută sau operată de interese rusești nu va avea voie să acosteze în porturile Statelor Unite sau să acceseze țărmurile noastre”, a declarat Biden joi în declarațiile de la Casa Albă.

El a spus că este „un alt pas critic" pe care SUA îl face alături de aliații săi din Canada și Europa „pentru a refuza Rusiei beneficiile sistemului economic internațional de care s-a bucurat atât de mult în trecut".

ADVERTISING

Președintele american Joe Biden a declarat că a vorbit cu premierul ucrainean Denîs Şmîhal, care s-a aflat la Casa Albă joi dimineață, unde s-a întâlnit cu consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan, împreună cu ambasadoarea Oksana Markarova.

Biden a spus că ar trebui acordat „un credit enorm" agențiilor de pe teren care expun „crimele de război".

„Este atât de clar pentru întreaga lume acum. Acum (Rusia) a lansat și și-a reorientat campania pentru a cuceri noi teritorii în estul Ucrainei, iar noi ne aflăm acum într-o fereastră critică de timp în care vor pregăti terenul pentru următoarea fază a acestui război", a continuat Biden.

ADVERTISING

SUA și aliații săi „se mișcă cât mai repede posibil” pentru a furniza arme forțelor ucrainene pentru a-și apăra țara, a spus el, anunțând un alt ajutor militar de 800 de milioane de dolari.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat și că va face o cerere oficială săptămâna viitoare pentru ca Congresul să aprobe un al doilea pachet suplimentar de finanțare pentru a ajuta Ucraina.

„Pentru a susține Ucraina pe durata acestei lupte, săptămâna viitoare va trebui să trimit Congresului o solicitare de buget suplimentar pentru a continua să distribuim fără întrerupere arme și muniții către bravii luptători ucraineni și să continuăm să oferim asistență economică poporului ucrainean", a declarat Biden în declarații de la Casa Albă.

ADVERTISING

Biden a ținut, de asemenea, să le mulțumească contribuabililor și militarilor americani pentru contribuțiile lor în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇