Zelenski mulţumeşte americanilor pentru un ajutor fără precedent. Blinken: Când vine vorba de obiective de război, Rusia eșuează, Ucraina reușește

Zelenski mulţumeşte americanilor pentru un ajutor fără precedent. Blinken: Când vine vorba de obiective de război, Rusia eșuează, Ucraina reușește

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit la granița dintre Polonia și Ucraina despre întâlnirea sa de la Kiev cu oficiali din Ucraina, inclusiv președintele Zelenski și ministrul de Externe, Dmitro Kuleba:

„Am avut ocazia să demonstrăm în mod direct sprijinul nostru puternic și continuu pentru guvernul ucrainean și pentru poporul ucrainean. Acesta a fost, în opinia noastră, un moment important pentru a fi acolo. Un moment important pentru Ucraina, pentru război. Un moment important pentru a avea conversații față în față în detaliu despre sprijinul extraordinar pe care l-am oferit – de securitate, economic, umanitar – precum și despre presiunea masivă pe care am exercitat-o ​​asupra Rusiei, apoi să vorbim în detaliu despre modul în care ducem asta mai departe pe toate aceste fronturi.

ADVERTISING

Aș spune că, fără să-i pun cuvinte în gură, președintele Zelenski și-a exprimat o profundă apreciere pentru conducerea președintelui Biden și pentru generozitatea și sprijinul incredibil al poporului american.

La rândul nostru, ne-am exprimat profundă admirație pentru conducerea sa și pentru curajul extraordinar al ucrainenilor de a rezista și de a respinge această agresiune rusă".

Blinken a continuat spunând că Rusia pierde acest război.

"Cu succesul pe care l-a avut Ucraina, este și adevărat că Rusia continuă să încerce să brutalizeze anumite părți ale țării. Și moartea și distrugerea pe care continuăm să le vedem sunt îngrozitoare. Dar ucrainenii se ridică. Ei stau puternici. Și fac asta cu sprijinul pe care l-am coordonat din întreaga lume.

ADVERTISING

Strategia pe care am pus-o în aplicare, sprijinul masiv pentru Ucraina, presiunea masivă împotriva Rusiei, solidaritatea cu peste 30 de țări implicate în aceste eforturi, toate au rezultate reale. Și vedem că, atunci când vine vorba de obiectivele de război, Rusia eșuează, Ucraina reușește", a declarat presei Blinken, citat de The Guardian.

Zelenski s-a întâlnit cu Blinken şi Austin, care au venit în Ucraina cu veşti bune şi mulţi bani

La rândul său, secretarul American al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit cu presa despre aceeaşi întâlnire de la Kiev:

ADVERTISING

"Obiectivul nostru la întâlnire (cu Zelenski) a fost să vorbim despre acele lucruri care ne vor permite să câștigăm bătălia actuală și, de asemenea, să construim pentru mâine. Am vorbit despre asistența forțelor de securitate. Și am vorbit despre antrenament".

Şeful Pentagonului are marţi o întâlnire, la baza aeriană Ramstein din Germania, cu alți miniștri ai Apărării.

După plecarea celor doi, președintele Zelenski a postat imagini de la întâlnire.

"Vizita unei delegații de oficiali americani de rang înalt la Kiev în acest moment crucial pentru statul ucrainean este foarte valoroasă și importantă pentru noi. Am discutat cu secretarul de Stat Antony Blinken și secretarul Apărării, Lloyd Austin, despre asistența apărării, întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei, sprijinul financiar pentru Ucraina și garanțiile de securitate. Mulțumim Statelor Unite pentru ajutorul fără precedent!", scrie Zelenski pe Telegram.

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇