Poziția Rusiei la ONU: „Nu există război în Ucraina”, atrocităţile de la Bucea sunt o „înscenare”

Poziția Rusiei la ONU: „Nu există război în Ucraina”, atrocităţile de la Bucea sunt o „înscenare”

„Vorbiţi despre război, dar nu există război în Ucraina”, a declarat într-un discurs adjunctul ambasadorului rus la sediul ONU, Dmitri Polianski, care consideră că atrocităţile de la Bucea sunt o „înscenare”.

„Noi nu purtăm un război, ci încercăm să punem capăt unor conflicte care durează de opt ani. Ucraina şi partenerii săi occidentali dau dovadă neîncetat de o ostilitate faţă de Rusia. Însă amintiţi-vă de Bucea. Amintiţi-vă de acest discurs montat de Ucraina şi Occident cu scopul de a acuza Rusia.

ADVERTISING

Încă de la început, noi am arătat că era vorba doar despre o dezinformare, înscenată de către forţele ucrainene”, a declarat el, adăugând că „numeroase elemente” demonstrează că armata rusă nu ar fi putut să comită „asemenea atrocităţi”.

”Noi am publicat un anumit număr de elemente de probă în weekend. Se văd victime ale unor săgeţi de metal, care nu sunt folosite de către forţele ruse. Acest lucru demonstrează că aceste persoane nu au fost ucise de către forţe ruse”, a apreciat reprezentantul Rusiei la ONU, care consideră aceste acuzaţii „ridicole”. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Polianski afirmă în acest discurs că la Mariupol au fost deschise culoare umanitare, dar că acestea „nu sunt folosite de către Ucraina”.

El acuză Ucraina de faptul că „vrea să producă armament bilogic şi chimic”.

Kremlinul a acuzat în mai multe rânduri Ucraina de acest lucru, cu scopul de a-şi justifica ofensiva militară în Ucraina, lansată de către Vladimir Putin la 24 februarie.

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇