Femei violate, desfigurate şi împuşcate în spate - asta au lăsat în urmă ruşii lângă Kiev

Femei violate, desfigurate şi împuşcate în spate - asta au lăsat în urmă ruşii lângă Kiev

Medicii legiști care efectuează examinări post-mortem asupra cadavrelor din gropile comune la nord de Kiev spun că au găsit dovezi că unele femei au fost violate înainte de a fi ucise de forțele ruse.

„Avem deja câteva cazuri care sugerează că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate”, a precizat Vladislav Pirovski, un medic legist ucrainean care, împreună cu o echipă de legiști, a efectuat zeci de autopsii ale locuitorilor din Bucea, Irpin și Borodianka, care au murit în timpul ocupării zonei de către ruşi.

ADVERTISING

„Nu putem oferi mai multe detalii, deoarece colegii mei încă colectează datele și mai avem sute de cadavre de examinat”, a spus el, citat de The Guardian.

Echipa lui a examinat aproximativ 15 cadavre pe zi, multe dintre ele mutilate. „Există multe corpuri arse și corpuri puternic desfigurate, care sunt pur și simplu imposibil de identificat”, a adăugat el.

„Fața poate fi zdrobită în bucăți, nu o poți pune la loc, uneori nu există cap deloc.”

Cadavrele unor femei pe care le-au examinat prezentau semne că victimele au fost ucise de focuri de armă automată, cu peste șase găuri de gloanțe în spate.

ADVERTISING

Oleg Tkalenko, un procuror din regiunea Kiev, a declarat că detaliile despre presupusele violuri au fost transmise biroului său, care investighează circumstanțele, locațiile și vârstele victimelor.

„Cazurile de viol sunt o speţă foarte delicată și sensibilă”, a spus Tkalenko.

„Medicii legiști au sarcina specifică de a verifica organele genitale ale victimelor de sex feminin și de a căuta semne de viol.”

Un medic legist străin care lucrează la nord de Kiev, care a cerut să rămână anonim, a spus că unele cadavre „sunt într-o stare atât de proastă nu este ușor să găsești semne de violuri și abuzuri sexuale. Dar colectăm dovezi în câteva cazuri de femei despre care credem că au fost violate înainte de a fi ucise.”

ADVERTISING

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇