Ucraina acuză Rusia că a înființat lagăre de concentrare, unde torturează civili. Supraviețuitorii ar fi deportați în Siberia

Ucraina acuză Rusia că a înființat lagăre de concentrare, unde torturează civili. Supraviețuitorii ar fi deportați în Siberia

Însărcinata cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean, Liudmila Denisova, a acuzat luni forţele ruse că au înfiinţat lagăre de concentrare, asemenea celor naziste.

Potrivt ei, o astfel de unitate se află în clădirea unei fabrici din Vovceansk, regiunea Harkov, ocupată de ruși din primele săptămâni ale invaziei.

”Locuitorii regiunii Harkov sunt torturaţi şi forţaţi să coopereze”, acuză Denisova pe contul de Telegram, adăugând că acţiuni similare au loc şi în oraşul Izium, care este ocupat de asemenea de trupele ruse.

ADVERTISING

Ziua 61 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Despre existența unor lagăre a vorbit și președintele Volodimir Zelenski, în discursul din noaptea de Înviere, el cerând statelor lumii să declare armata rusă „organizație teroristă”.

„Statul rus a devenit terorist şi nu-i este ruşine. Şi dacă nu îi este ruşine, este deliberat. Prin urmare, trebuie să existe responsabilitate maximă.

Sunt dezvăluite fapte noi despre crimele ocupanţilor împotriva locuitorilor noştri din Mariupol. Sunt găsite morminte noi ale persoanelor ucise de ocupanţi. Vorbim despre zeci de mii morţi. Sunt înregistrate negocierile ocupanţilor cu privire la modul în care aceştia ascund urmele crimelor lor.

ADVERTISING

Rusia continuă activităţile aşa-numitelor tabere de filtrare, în special lângă Mariupol. Deşi numele adevărat pentru ele este, de fapt, diferit - este vorba de lagăre de concentrare. Precum cele construite de nazişti în trecut.

Ucrainenii din aceste lagăre - supravieţuitorii - sunt trimişi mai departe în teritoriile ocupate şi în Rusia. Sunt consemnate faptele deportării cetăţenilor noştri în Siberia, chiar şi la Vladivostok. De asemenea, ei deportează copiii în speranţa că vor uita unde le este casa şi de unde sunt”, a acuzat Zelenski.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇